Ajax verslaat Willem II met 3-0

0815ajax-willem2_milik

Net als vorig seizoen is Ajax de competitie begonnen met twee zege op rij. Na de 0-3 bij AZ won het team van Frank de Boer nu ook het eerste thuisduel: Willem II werd eveneens op een 3-0 nederlaag getrakteerd. Arek Milik was verantwoordelijk voor de openingstreffer. In de tweede helft maakte Anwar El Ghazi nummer twee en drie.

Ajax had weinig last van Willem II in de eerste helft Het duurde tot de 18e minuut voordat het de score open brak. Jordens Peters verdedigde slordig uit, waarna Nemanja Gudelj de bal bezorgde bij Klaassen: uit diens voorzet kopte Milik gedecideerd de 1-0 binnen. Na die goal drukte Ajax niet door en dat bood Willem II de gelegenheid orde op zaken te krijgen. De Tricolores krege weinig kansen maar net voor rust was het bijna raak: Bruno Andrade kopte na een voorzet vanaf links al vliegend op de lat, toen Jasper Cillessen al geklopt was.

De tweede helft kreeg Willem II meer en meer het gevoel dat er iets te halen viel, op z’n minst een punt. Dat beeld kantelde vervolgens helemaal. Bij een goede aanval stuitte Daley Sinkgraven eerst op de vuisten van Lamprou en vervolgens trof El Ghazi tot zijn eigen frustratie de paal. De daaropvolgende aanval werd wél afgemaakt: Bazoer pingelde wat over rechts en speelde El Ghazi aan, die zijn man uitkapte en de bovenhoek vond: 2-0. In de resterende tijd ontstonden voor beide doelen geen echte kansen meer. Vaclav Cerny mocht zijn Ajax-debuut nog maken en loste Bazoer af, terwijl Jordy Vleugels als vervanger van De Sa zijn eerste minuten bij Willem II maakte.

Net nadat de blessuretijd was ingegaan tekende El Ghazi na een snelle aanval nog voor zijn tweede en Ajax’ derde van de avond. Zijn schot werd verkeerd beoordeeld door Lamprou, die de bal feitelijk het eigen doel in sloeg. Voor El Ghazi betekent het al zijn vierde doelpunt in twee competitiewedstrijden. Daarmee is hij topscorer van de Eredivisie.

Ajax – Willem II 3-0 (1-0)
18. Milik 1-0
67. El Ghazi 2-0
91. El Ghazi 3-0

Opstelling Ajax: Cillessen; Tete, Veltman, Riedewald; Dijks, Bazoer (77′ Cerny), Klaassen (74′ Schöne), Gudelj; El Ghazi, Milik (82′ Sanogo), Sinkgraven
Wissels Ajax: Boer, van Rhijn, Heitinga, Viergever, Schöne, Cerny, Sanogo

Opstelling Willem II: Lamprou; Van der Struik, D. Wuytens, Peters, Koppers; Ojo, Falkenburg, S. Wuytens; De Sa (84′ Vleugels), Zivkovic, Andrade
Wissels Willem II: Ligeon, Braber, Meul, Mathieu, Pluim, Joppen, Vleugels

Related posts

58 Comments

 1. Oosterse Ajacied

  Yeh 6 punten en 6 goals in 2 wedstrijden. En we hebben een topscoorder? Ook lang niet gebeurd!

     1. Litmanen

      Jongens! Ik kom uit Schubbekutteveen-west, lekker interessant. Ga lekker in dialect bellen met elkaar maar laat ons met rust. Het gaat hier over voetballen.

  1. BobbyHaarms

   Het was weer niet best! Maar wat zeuren we? Tuurlijk kan en moet het nog veel beter! Maar we hebben er 2 gespeeld en 6 punten, 6 goals voor en 0 tegen, en de topscorer met 4 doelpunten…het is wel eens slechter geweest na 2 wedstrijden. Op koers voor titel nummer 34!

 2. rob1955

  Slechte pot, waren waarschijnlijk al met de wedstrijd van donderdag bezig. Mogen niet klagen slechte wedstrijd en toch drie punten in de knip

 3. jessey1994

  el ghazi! 2 wedstrijden 4 goals! nog geen top voetbal maar als je blijft winnen en de nul houdt.. goede prestatie.

 4. Didron

  Het spel was welliswaar niet alles, maar: 6 uit 2! 6 voor en 0 tegen! Anwar topscorer Eredivisie! Als ze donderdag met 3-0 winnen ben ik happy!!!

 5. lezerG

  Tikkie terug, tikkie breed, tikkie schuin. Pffff, saai. Er zit geen enkele vreugde in het spel. Maar zolang we elke wedstrijd 3-0 winnen klaag ik niet.

 6. WZAWZDB Ajax 14

  Als 010 nog verliest vind ik het helemaal mooi plus m’n voorspelling kwam uit mooi weer wat geld verdient met toto ??

  1. quadsboy

   Weet je wat het ook is wij moeten niet na anderen kijken laten zijn maar naar ons kijken zoals gewoonlijk

 7. dioajax

  Prachtig dat we weer 3 punten in huis hebben maar ons voetbal spel moet echt echt maar ook echt veel beter…op elke wedstrijd na een doelpunt gaat het tempo laag en ze spelen achteruit…om kampioen te worden en ver in de europa league te komen moeten we echt minstens 2 versterkingen binnen halen…ervaren spelers…want het spel van voorig jaar is nog niet veranderd…hoop dat we een stuk beter gaan spelen donderdag op europa league want vandaag tegen willem II was het niet zo geweldig!!

 8. Geroldkohlen

  3-0 nul winst op papier is gewoon goed, maar laten we eerlijk zijn we spelen nu wel tegen willem 2! zulke wedstrijden moeten normaal gala voorstellingen zijn! het spel was absoluut weer net zo slecht als vorig jaar! als we dit niveau aan blijven houden, dan krijgen we het nog lastig vooral tegen de kakkies en de lampen! dus sorry dat ik niet helemaal positief ben ,maar ik blijf met beiden benen op de grond!

 9. Ajaxtotindedood

  Lekker gespeeld mannen! Op naar het kampioenschap! Niet arrogant maar gewoon de beste toch?

 10. Joep

  Ajax heeft weinig kansen weggegeven. Ook zelf weinig gecreëerd. Speel was matig. Resultaat was prima.

 11. Wandapanda

  Voor het zelfvertrouwen prima dat er gewonnen is maar qua spel was het niet om over naar huis te schrijven. Als je naar de individuele kwaliteiten van de Ajax spelers kijkt moet het echt veel beter kunnen. Krijgt FdB zeker op de rit. Mooie goal van El Ghazi en een prima debuut van Cernu (ook al was net kort). Op naar de Europa league. Hoop dat het een glanzende wedstrijd wordt.

 12. pietprecies

  2x 3-0 klinkt natuurlijk op papier mooi maar is zwaar geflatteerd, van de 4 helften waren er 2 het aanzien waard, dat moet echt beter, het is dat az en w2 niks klaar maakten maar bij 1-0 was het meer geluk dan wijsheid dat het geen 1-1 werd en god weet wat dan nog meer..
  Anderzijds zie ik wel lichtpuntjes. De goals namelijk zijn vaak van grote klasse en als er slimmer gelopen gaat worden en van positie gewisseld zodat mensen vrij komen en dan ook de bal krijgen, dan wordt het genieten als onze voorhoede zo ballen blijft afmaken!

 13. Gert Ajax

  El gahzi is lekker op dreef we hebben 6 punten enz maar we moeten nog een hoop verbeteren
  Het begin is er…..

 14. godenzonen

  waarom zijn jullie niet gewoon blij? als ze verliezen heb je pas een rede om te klagen. wat verwacht je nou.

 15. PvL020

  6 voor, 0 tegen, volle winst en…… Wie had toch gedacht dat El Ghazi topscorer zou zijn????

 16. Rubenkw14

  Slecht of niet slecht…
  2 wedstrijden
  6 goals
  2 gewonnen
  2 clean sheets
  Nou en dat mooie voetbal komt echt nog wel

Comments are closed.