Driessen: ‘Vertrek De Boer voor beide partijen beste oplossing’

0729frankdeboer

Na de zeperd tegen Rapid Wien kan Frank de Boer maar beter vertrekken bij Ajax, zo is de mening van Telegraaf-journalist Valentijn Driessen. Met de uitschakeling beschaamde De Boer het in hem gestelde vertrouwen. En daarvoor draagt hij als enige eindverantwoordelijkheid.

Afgelopen voorjaar was het vertrouwen bij Ajax groot in de kunsten van De Boer en werden diverse aanbiedingen uit Engeland van tafel geveegd waardoor De Boer zijn contract kan uitdienen. Toch lijkt de chemie tussen de trainer en de spelers verdwenen en kwam de zeperd tegen Rapid Wien keihard aan in de Amsterdam Arena. ‘De Boer wist wanneer de twee belangrijkste Europese wedstrijden van het seizoen geprogrammeerd stonden en waarom de spelers niet twee weken eerder opgetrommeld. Deze deceptie zullen de Ajacieden snel moeten verwerken. Een goede serie in de competitie en plaatsing voor de Europa League kan de pijn verlichten en de druk op de trainer wegnemen’.

Toch lijkt een scheiding tussen Ajax en de trainer uiteindelijk het beste voor alle partijen. Ook voor Frank de Boer komt er een tijd van gaan. ‘Valt te hopen dat zijn spelers hem een mooi afscheid gunnen in 2016. Dat is het minste wat de loyale Ajacied De Boer verdient’, besluit Driessen.

Bron: De Telegraaf

Related posts

173 Comments

  1. dannyafca

    Flikker op man Driessen! Dit ligt niet alleen aan de boer, maar aan dat hele KUT beleid.

    1. AFCA my World

      Nee jochie hij heeft gelijk,de chemie is uitgewerkt, het is tijd voor vernieuwing alleen wil de leiding dit niet zien, vertrek zou het beste zijn en laat bijv Stam het maar eens proberen ! De Boer zijn tijd is voorbij wil je verder komen !

      1. Mijn Club

        Ik denk toch echt dat je een meer gelouterde ervaren coach nodig hebt. Iemand die het klappen van de zweep kent. Driessen heeft gelijk, dit was de belangrijkste wedstrijd tot dusver en idd, ik heb het zelf ook vaker gezegd, waarom niet eerder aan het seizoen beginnen?! Spelers zitten nu nog niet op 100% en dat neem ik de Boer weldegelijk kwalijk!

        1. Mijn Club

          Daarbij koos de Boer voor dit jeugdelftal, terwijl er ervaren kerels voorhanden waren. Zijn keuze, zijn schuld. Het beleid is verder prima met de jeugdopleiding, maar de keuze voor de spelers niet.

        1. War

          Nee, zo snel mogelijk, anders weer een jaar verloren en alsnog de transfermarkt op, nu kan het nog, nu investeren en dan straks oogsten, zoals het nu gaat bloeden de zgn talenten langzaam dood en zijn straks niets meer waard

      2. antonajax

        Geen stam, prima vent hoor maar is ook een verdediger.. Laat jonk het maar proberen of iemand van buitenaf

      1. Toppertje

        Wat heeft Stam dan laten zien? Verdedigers bij Ajax laten in geen enkel opzicht de hand van Stam zien. Heb sympathie voor Stam maar begrijp echt niet waarom hij het 1e team moet coachen. Proberen kan niet in de top. Prestaties willen we zien.

      1. De Ajacied

        De spelers zouden eens bij zich zelf te raden moeten gaan, wat een instelling hebben ze zeg,
        En de Boer krijgt ze er niet toe, wat moet je dan?
        Ik denk dat er meer dragende spelers in het veld moeten staan, Schöne onder andere

  2. Rubenkw14

    Ligt zeker niet aan De Boer! Natuurlijk hij heeft de verantwoordelijkheid maar hoe het team voetbalt qua inzet kan hij niks veranderen

    1. paullus

      Juist hoe het team speelt
      Dat komt door de boer en niemand anders
      Hij krijgt het al 2 jaar niet aan de praat
      En met dat eigenwijze gedrag van de boer loopt Ajax nu een kleine 20 mil mis
      Ervaring gewoon op de bank laten zitten
      Man laat naar je kijken

          1. Toppertje

            Inderdaad. Met een 2-2 uit is vrijwel iedere uitslag goed en dan toch met Fischer beginnen. Had gewoon met de opstelling van vorige week begonnen met Heitinga voor Veltman. Zeer slechte coaching van de Boer.

          2. toon61

            Helemaal gelijk paulus , daarbij opgeteld dat belabb erd beleid , wat ook goedgekeurd word door de boer , anders had hij wel met zijn vuist op tafel geslagen , en hij wild toch 3a4 ervaren krachten , als dan met een duitser op de proppen komt en met een spits die in drie jaar een keer heeft gescoord , de enigste goede zijn dijks en gudelj , alleen vind hij de laatste niet goed genoeg .
            Daar is de boer mede schuldig aan , en ziet hij nu niet dat de lnker en rechterspitsen kut zijn , die gevn geen een voorzet af , laat staan dat ze iemand voorbij komen

          3. CactusMokum

            vleugels trekken alleen maar naar binnen….zie dijks voorzetten en mooie goal Milik. maar al jaren is het drama en blijft deBoer zeker eigenwijs met teveel jeugd terwijl mannen met ervaring nodig zijn..al seizoenen zichtbaar. Geen groei en Europees afhaken ipv aanhaken. ik weet t niet meer

          4. Mijn Club

            Absoluut met jullie eens. Ik zie ook alleen maar achteruitgang en hoor desondanks alleen maar mooie praatjes ! Bah

          5. Bert62

            Het zijn allemaal egotje’s proberen het alleen maar met mooie bewegingen. Als je alleen maar kijkt hoe zelf Ghazi zijn man voorbij loopt. Alleen maar de ene naar de andere schaarbeweging, terwijl een simpele voorzet te moeilijk is voor hem. Denk simpel, schoonheid is niet relevant.

      1. Rubenkw14

        Ja dat wel er zit meer ervaring op de bank dan op het velt, eens ik ben er ook niet mee eens en hij is dalijk wel trots dat hij met een gemiddeld 21 jarig team heeft gevoetbald.

  3. Sonsee

    Misschien is een andere trainer nog niet eens zo slecht. Ervaring was gister nodig geweest en dan zie je toch weer 2 domme fouten. Ajax heeft dit echt aan zichzelf te wijten want zo goed was rapid niet.

  4. Joeguh9

    Driessen randdebiel! Als er niet zo ontzettend laks en kinderlijk uitverdedigd wordt is De Boer een held en nu moet hij opstappen? Doe normaal man…

        1. paullus

          Is dat zo een echt Ajax mannetje
          Ik kan me nog goed herinneren hoe hij bij Ajax weg ging met zijn broer

        2. FdB=Ajax

          Riedewald is 18…
          Bij die eerste goal kopt Bazoer (ook 18) de bal levensgevaarlijk naar Sinkgraven (net 20) die vervolgens opendraait vlak voor eigen zestien.
          Hier had een viergever/heitinga bij moeten zijn die die bal de tribune in rost.
          De Boer heeft gefaald, punt.

          1. Charka53

            Gelukkig ,ik dacht dat ik het alleen zo had gezien en inderdaad op dat moment had Frank wat routine in het team moeten zetten dan had het misschien goed afgelopen

          2. FdB=Ajax

            Viergever heeft Europese ervaring en zoekt niet altijd de voetballende oplossing. Ja Viergever dus.

  5. robbinhp

    Ja en stel dat we ons gemakkelijk plaatsen voor EL en het goed doen in de competitie met aantrekkelijk voetbal is De Boer weer een van de beste trainers.

    Ik wacht het dit seizoen nog maar even af. Denk dat deze groep erg goed kan worden met de huidige talenten.

  6. Fvanr

    O nou ligt het niet aan fdb,?!?! in alle voorgaande berichten was het weg met Fdb en staf. Raar!!

  7. Rickie

    De basis elf moet gemiddeld wel wat ouder zijn dat zou hij nog kunnen veranderen maar voor de rest NOw we ho-see Frankie moet blijven minstens nog 5 jr

  8. Mokum76

    Toch heb ik het gevoel dat de chemie tussen de spelers en FdB weg is. Ik weet niet of een nieuwe trainer beter is, maar twijfel ook of het goed is als hij blijft. Mis al te lang echt mooi en attractief voetbal

  9. Royb020

    Die Driessen moet lekker ze smoel houden! Als ze gewonnen hadden was de boer een wereld trainen geweest!! En dat we deze man nog de aandacht geven dat snap ik niet!!

      1. Royb020

        Nee maar dat is ook niet de reden om trainer afgebrande!!! Terwijl de spelers hun taken niet uitvoeren!!!

        1. Toppertje

          Trainer is er toch om de spelers naar een hoger niveau te tillen en de juiste tactiek met de bijbehorende spelers uit te zetten? De Boer heeft gewoon gefaald.

          1. Royb020

            Als jij dat vind! Ieder ze eigen mening!! Als een speler ze poot niet uitsteekt of de bal een roei geeft en daar door een doelpunt valt daar kan de trainer ook niks aan doen!! En een speler wel!! Dus dan is het valen van een speler! Of als team!! Veltman moet coachen achter in en doet dat niet dat is valen van een speler!! En ja dan had de boer moeten in grijpen!!

          2. Velibor

            Dat coachen moeten ze wel leren dan en zeker van zo’n ervaren verdedigende staf als waarvan nu sprake is toch?

          3. Royb020

            Allemaal maar kankeren en zeiken!! Maar zelf geen haar beter!! Vraag me af of de mensen zelf ooit tegen een balletje hebben getrapt??

  10. Ajacied1996

    Driessen spoort niet! De Boer moet blijven!!! Een echt Ajax mannetje die De Boer! Zulke vind je niet snel meer.

      1. Toppertje

        Wat interesseert het mij nou of de Boer een Ajax man is of niet. Wtf? Het enige dat telt is of er gewonnen wordt met zoveel mogelijk goed voetbal.

  11. aliajax

    Het is iig verontrustend dat FdB deze groep niet strijdlustiger op het veld krijgt. Het feit dat we maar één keer geel incasseren en dan nog voor een wegwerpgebaar is veelzeggend.

  12. rebel62

    Hoezo ligt het niet gaande Boer? de te jonge spelers kan je ook niet de schuld geven , dus maar doen alsof er niets aan de hand is lijkt mij struisvogel politiek. Het is een kapitale blunder geweest om de ervaren spelers op de bank te houden en de jeugd zonder vleugeltjes te laten zwemmen en dus te laten verzuipen, hebben we eindelijk ervaring in de selectie blijven ze op de bank een coach hoort na de eerste wedstrijd al in te grijpen de Boer heeft gefaald.

    1. Sazzz

      Als de coaches van De Boer dat vroeger bij hem hadden gedaan… dan had hij nooit zo’n mooie carriere gehad.

      1. Velibor

        Ach die gast wou ff laten zien wie er nu eigenlijk coach is ,das prima maar dan moet je wel winnen en niet met je eigenwijze harses doodleuk aan de ervaring op de bank voorbij gaan,wij simpele supporters snappen dat niet en beginnen dan te morren en terecht vind ik want we hebben recht op meer na zo’n voetballend tenminste behoorlijk KUTseizoen!

  13. Didron

    Het kan vriezen, het kan dooien!!! Helaas vroor het kraakdicht gisteravond! Laten we met z’n allen niet vergeten wat FdB ons allemaal gebracht heeft en hoe we hem met zijn allen bejubeld hebben! We moeten met z’n allen achter FdB en het elftal staan! Ook ik ben van mening dat er veranderingen en versterking(en) moeten komen, begrijp me niet verkeerd. Maar om alles op FdB af te schuiven gaat mij te ver!! Dit seizoen de schaal en de beker, wedden dat we dan niemand meer horen over FdB en deze wedstrijden!!!

    1. quadsboy

      Didron tuurlijk tuurlijk maar hoe lang kan en wil je achter Frank staan ik ben fan van hem maar achter elkaar de zelfde fouten maken nee man. En eerlijk Frank kan beter hier in NL blijven want als die in het buitenland gaat valt die als een baksteen zwaar ook

    2. toon61

      Inderdaad valt niet alles op hem af te schuiven , maar hij is de trainer en had echte ervaren spelers moeten eisen ,dit heeft hij na gelaten , dus hij word erop afgerekend , ik word al ziek als ik eraan denk dat dit beleid zorgt dat een andere club vele malen kampioen word door ajax zelf , en ik zal je uit de droo halen ,in de competitie word het ook niks .

  14. ptavosje

    ervaring ervaring iedereen roept elkaar maar na,wat is ervaring dan? kwaliteit is de norm een balletje dat van richting veranderd en er in gaat in de eerste wedstrijd kansen niet benutten heeft niets met ervaring te maken speel was best redelijk het is gewoon vervelend dat de belangrijkste wedstrijd van het seizoen gespeeld moet worden als het seizoen nog niet eens begonnen is. Heb vertrouwen ??

  15. -THE BULLDOG-

    Frank de Boer moet blijven!!
    Geen geouwehoer verdomme!!
    Het is al te schandalig voor woorden dat je er überhaupt al aan denkt voordat de competitie al notabene begonnen is!!
    Ik blijf heel veel vertrouwen hebben in Frank en deze selectie.
    Ik beloof jullie dat we met vlag en wmpel kampioen worden!!!
    100%

    1. toon61

      Dat gaat dus niet gebeuren kampioen worden met dit zooitje , dat ziet juul de korte nog .

  16. timkloppers

    we hebben nog tijd. Dus overmars trek de knip en koop een verdediger erbij die er een durft te tackelen. een uruqayaan,braziliaan of mexicaan.

  17. Geroldkohlen

    ik vind ook dat dit aan het beleid ligt! 5 jaar lang verkopen we nu onze beste spelers en halen er weinig voor terug! ik vind dat marc netto moet verdwijnen want zijn aankopen stellen niks voor! maar wat ik de boer wel kwalijk neem, is dat frank met zo’n jong team aan te belangrijke wedstrijden laat spelen terwijl juist dit met ervaring had kunnen klaar spelen, hij heeft gefaald door zijn hoogmoed en liep naast zijn schoenen, nou hij is nu keihard weer met beide benen op de grond gezet!! maar de boer verdient nog een kans, dat verdient want ik weet zeker als hij ook maar de helft van die 130 miljoen tot zijn beschikking had om te spenderen, dan had er wel degelijk betere versterkingen gestaan gisteravond!! dus ik vind dat de schuld ligt bij marc netto en co en het beleid! frank heeft keuzes moeten maken die nu verkeerd uitpakken ,aan hem om het te fixen en met zijn vuist op tafel moet slaan ,om geld uit te mogen geven voor echte versterkingen!!!

    1. toon61

      gedeeltelijk waar , frank is er ook debet aan , hij had spelers moeten eisen , dat heeft hij na ge laten ,hoogmoedswaanzig heet dat ,te hoog in zijn bol gekregen , hij krijgt dit ajax niet aan het spelen let maar op .plaats 5a6 dit jaar , als we dat halen .

    2. Teuntje

      Knap toch dat velen hier aanwezig precies weten wat FdB binnenskamers met de directie bespreekt.
      Wie zegt mij dat hij niet om bepaalde spelers gevraagd heeft. Frank is er de man niet naar om de vuile was buiten te hangen, dus dat zullen we niet weten.
      Verder vraag ik me af in hoeverre Marc Overmars vrij mag handelen met oa de heer La Ling op de achtergrond….

  18. quadsboy

    Er zit waarheid in ben alleen wel een Frank fan maar als je vaak genoeg ernaast zit moet je ruimte maken

  19. Slingertje.

    Een aantal spelers zou de ballen moeten hebben en bij Overmars aankloppen en zeggen: Meneer Overmars ik lever mijn contract in want ik hoor niet thuis op het niveau dat Ajax nastreeft. Want als je zulke stomme fouten blijft maken hoor je niet bij Ajax thuis,maar ook de Boer moet eens in de spiegel kijken.

  20. f-side64

    Marc de vrek moet oprotten met zijn geknibbel op de centen en ze hadden ziv niet moeten verhuren

  21. Ajax nr 1

    Fris windje zou welkom zijn in ieder geval door de staf inc de scouts. Ik vond de jonkies niet eens zo verkeert voetballen maar het resultaat telt altijd. De beslissingen opstelling,wissels,aankopen dat klopt niet nu niet en klopt al jaren niet. Over een paar jaar heb je zeker een team dat staat maar we spelen nu en niet over een paar jaar. Ik ben er dan ook van overtuigt dat je met nog een paar aankopen en een nieuwe staf zonder zoveel vriendjes ook van buiten af weer aan de top zal komen. Inieder geval zal je kunnen overwinteren in het miljoenenbal. Ik ben het eigenlijk bijna nooit met deze man Driessen eens maar hier heb hij zeker een punt. Als je bij een topclub het miljoenenbal niet haal vlieg je er ook uit dus. Het gaat al jaren niet lekker je wordt wel kampioen maar vraag niet hoe. Voetballend slecht tot zeer slecht. Beslissingen die nooit genomen mogen worden of ze worden te laat genomen. Dus ja het zou voor mij meer dan welkom zijn. Geef AJAX zijn gezicht terug op het veld en ook het logo.

    1. KBouter

      Clubs met supporters zoals jij komen nooit ergens ver…pappen en nathouden.

      Het is gvd wel FdBoer zijn schuld met zijn eigenwijze gedrag en trots met dit is het jongste team ooit in de CL!!! Klopt, en ze zijn ook knetterhard op de feiten gedrukt door echte mannen!!

      4x kampioen, maar ook 4 keer tijdens de winterstop al met 14 punten achterstaan..het ligt gewoon aan Psv-Vitesse-Twente dat zij zoveel punten hebben laten liggen, anders was Ajax never nooit 4x kampioen geweest!

      En dan heb ik het nog helemaal niet over dat slaapwekkende niveau wat FdBoer Ajax laat spelen, tikkie trug-tikkie breed en maar steeds de slechtste CV van NL topclubs (Veltman) maar steeds de handen boven zijn hoofd te houden.

      Het is gewoon jammer dat Frank Rijkaard niet meer wil, anders was dBoer allang weggeweest!

      EXIT!!

      1. Toppertje

        Reactie naar mijn hart. Welke spelers zijn onder de Boer beter geworden? Iedereen roept om versterkingen. Ik zou zeggen haal een coach die spelers aantoonbaar beter kan maken. Talent en ervaring is er genoeg.

      2. Ajacied1996

        Wauw wat een nepsupporter ben jij! Wat kan Frank er aan doen dat het bestuur geen 10 mil over heeft voor een spits, ja dan maar Sanogo van Arsenal he toch gratis! Frank had ook liever dit jaar wat duurdere aankopen gedaan, maar als zo’n beleid niks durft uit te geven lekker makkelijk Frank de schuld te geven! Heb je liever dan een Dick Advocaat of Martin Jol voor de groep dan kan je beter de stoppen met de jeugd!

    2. Ajax nr 1

      Ga lekker met FdB mee joh. Voor gelukssupporters moet je bij een andere club zijn hoor. Dit heb niets met geluk te maken maar met domme en onkundige beslissingen net als wat jij nu weer zeg.

  22. jessey1994

    Ik denk dat een paar simpele wissels heel veel kunnen veranderen.. fischer op de bank ipv sinkgraven en gudelj op t middenveld. sjonnie achterin zou ook niet verkeerd zijn en misschien gewoon urby emanuelson contracteren! of het allemaal aan fdb ligt.. moeilijk te zeggen, vergeet niet dat die ons ook 4 x kampioen heeft gemaakt.

      1. Ajax nr 1

        Hulde ja zeg dat wel dat wij de supporters het wel zien en FdB niet. Maar ja het wel zien is ook een kwaliteit wat je moet hebben als trainer. FdB heb het volgens mij niet want ervaring hoort nu eenmaal niet op de bank. En ga mij nu niet vertellen dat Johnny slechter is dan Veltman nee ik weet zeker dat Johnny zijn verdediging wel op zijn plaats had neergezet. Altijd aan de binnenkant verdedigen zodat de je tussen de doelman en de aanvaller staat. Maar dat moet FdB en co maar eens gaan vertellen. Heeft hij dat al gezegt dan wordt het zeker tijd om te vertrekken want dan is het ontzag voor de trainer weg.

  23. quadsboy

    Ja en nee 50/50 want was het een andere trainer die ook achter elkaar Kampion werd zou die al de deur gewezen worden Dat is een feit

  24. Bastoflex

    Eens met Driessen. De speelwijze onder fdb is al 2-2,5 jaar niet om aan te zien. Daar is Frank de Boer verantwoordelijk voor. Voor beide partijen inderdaad goed als ze afscheid nemen van elkaar. Ik zou de trainer van Pec Zwolle hier graag aan het werk willen zien. Weet ieder seizoen met een matig elftal aantrekkelijk voetbal op de mat te leggen.

  25. woody79

    het gaat om focus en mindset. dat is nodig. en wie dat doet maakt niet uit. slappe hap was het

  26. -buitenkantje rechts-

    Driessen heeft een punt als hij zegt dat de Boer eindverantwoordelijk is. Zoals iedere leidinggevende heb je targets die je moet en wil halen. Voor Ajax en dus FdB zijn dat dit seizoen:
    1. CL halen en overwinteren
    2. Landskampioenschap
    3. KNVB beker.
    4. Aantrekkelijk voetbal spelen.

    Eerste doelstelling heb je niet gehaald. Je bent er niet in geslaagd om de nr 2 van Oostenrijk in 2 wedstrijden te verslaan. Je hebt zelf 4x gescoord wat meer dan voldoende zou moeten zijn, maar hebt maar liefst 5 tegengoals geïncasseerd.

    Er moet een grondige analyse en zelfreflectie plaatsvinden om de oorzaken van het niet bereiken van de belangrijkste doelstelling te achterhalen. Vervolgens moet je jezelf de vraag stellen of onder jouw leiding je kans ziet de andere doelstellingen wel te halen.

    Ik ben daar niet zo zeker van. Ik denk dat het goed is een frisse wind door het elftal te laten waaien. Ik denk dan aan een Jonk..Rijkaard..eventueel Stam.

    1. toon61

      2 3 en 4 komt er ook niet , er moet een ervaren trainer komen , niet jonk of stam , die kunnen er nog helemaal niks van , als die 4 jaar geleden waren gekomen waren ze ook 4 keer kampioen geworden .
      Er moet er een komen die de spelers beter maakt , en dat is de boer niet ,

    2. KBouter

      Buitenkantje….goede reactie, alleen met een Jonk word het nog erger, die was al tegen de aankoop van Sinkgraven-Gudelj, enof Johnny, Jonk wil alleen maar eigen jeugd spelers!!

      Rijkaard een hele goede, Stam moet /mag zich ook nog bewijzen.

  27. ajaxpers

    Stelletje ondankbare supporters!! Hoe kun je zeggen dat FDB weg moet!!! Dan heb je zelf een psychisch probleem en moet je een therapeut zoeken voor je agressieregulatie. FDB is een wereldtrainer.

    1. MichyWZAjax

      Helemaal gelijk lekker blijven hoor Frank weet ook geen vervanger die het beter zou kunnen doen die een Ajax verleden heeft. Rijkaard volgend weer polsen

    2. Toppertje

      Wellicht zelf doen. Waar baseer je op dat Frank een wereldtrainer is? Het goede spel? Spelers die beter zijn geworden? Of de titels die met heel veel geluk ondanks Slecht voetbal (op 1e titel na) zijn binnengehaald. Ik heb 1 zeer positief over de boer en dat is dat hij in een roerige periode altijd rustig is gebleven. Maar vwb coaching kan ik helaas geen positieve punten noemen.

    3. toon61

      Frank de boer wereld trainer , hij heeft gewoon geluk gehad en gebruik gemaakt van deonkunde van psv en twente en zo ,die lieten veel punten liggen ,ook toen was het niet om aan te gluren , nu psv en feyenoord en zo aan het kopen is geslagen ,ligt ajax een straat lengte achter op de rest , dat zullen we ook aan de ranglijst kunnen zien dit jaar let maar op .

  28. MichyWZAjax

    Nou nou zeg gelijk Frank eruit gooien echt niet lekker blijven Frankie hebben toch niks te zoeken in de Champions league overwinteren met deze ploeg zat er toch niet in laat ze maar lekker ervaring opdoen in de Europa league de jonkies misschien groeien ze het toernooi in. En landskampioen worden en volgend jaar is iedereen een stuk ouder en meer ervaring

  29. AFCARay

    Het ligt aan het kleuterelftal!! Die kunnen niet presteren en zijn naïef…. de boer heeft het al zo vaak aangegeven maar ze blijven die fouten maken….
    De jonkies hebben hun kans nu verspeeld tijd vior de ervaring !!

    1. toon61

      Dus betere spelers kopen met meer ervaring , en dat doen ze niet , dus geen cl
      en waarschijnlijk ook geen EL , en geen kampioen , en een voetbal jaar waarin je je eigen kapot ergert aan de spelers en de onkunde , ze denken dat ze goed zijn , neem nu eens el ghazi , die is zo slecht , die kan geen man voorbij , leverd geen voorzet af , wat heb je aan zo iemand , dan veldman nog , die maakt ook fout na fout , en het ergste is ze mogen blijven staan .
      voorin en achterin deugt er helemaal niks van .

  30. Toppertje

    5 doelpunten tegen in 2 wedstrijden tegen de nr 2 van Oostenrijk. Beschamend! Als dit niemand wat zegt dan wordt zelfs het halen van de EL een hels karwei.

  31. Wembley71

    Hee AFCA my world, sta jij dagelijks tussen de jochies op het trainingsveld ofzo? Je denkt wel heel erg op de hoogte te zijn. Heb je het al face to face met Frankie besproken of moet ie nog op audiëntie komen. Hou op man, Je lult al net zo slap als die Driessen

  32. Geroldkohlen

    frank eruit gooien omdat het het niet goed gaat wat een onzin! dat psv ons kampioen gemaakt heeft is nog grotere onzin, als je alleen maar B en C spelers voorgeschoteld krijgt en je krijgt als trainer nauwelijks ( zeg maar gerust geen)een budget krijgt om A kwaliteit spelers te spelen dan heeft frank het nog gewoon goed gedaan, los van het feit dat hij over deze 2 wedstrijden de grote fout heeft gemaakt om het met een stel kinderen de klus proberen te klaren! frank was aan het spacen en is nu weer op aarde gezet! hij heeft zeker nog krediet over, we koet hem de kans geven om er nog een goed seizoen van te maken, door het kampioenschap binnen te hengelen en de beker te winnen en eventueel ver komen in de europa league! als er mensen moeten oprotten dan moet het bestuur opstappen marc en co en dat beleid van tafel! want vooral zij zijn verantwoordelijk voor deze wanprestatie, door geen geld vrij te maken voor goede versterkingen, 60 miljoen was genoeg geweest voor genoeg versterkingen en zelfs teken geld want waren die er geweest, dan hadden de jonkies zeker weten een vele betere ontwikkeling doorgemaakt!!

    1. Ajax nr 1

      Ik ben het voor 95% met je eens hoor Geroldkohlen. Maar zeg nou niet dat FdB zo’n goede trainer is want dat ben ik zeker niet mee eens. Hij heeft de eindverantwoording die wordt afgerekend op prestaties en dat blijft al jaren achter. Er wordt al jaren de doelstellingen niet gehaald. Dus conclusie Frank weg maar laten we de rest nu ook niet vergeten maar dat noemde jij gelukkig al. Het seizoen is nog niet begonnen en je mist al vele miljoenen. Als je vorig jaar in de winterstop al flink had aangekocht had je gewoon kampioen geworden en gewoon wat bij Ajax hoort CL gespeelt. Maar toen zei de Boer ook al dat het allemaal goed stond wasr of niet waar. Nu mogen ze niets kopen en wilde ze niets kopen want nu zei ook de Boer dat we het met dit team zouden doen waar of niet waar. Wat ze nu hebben gekocht zit op de bank als wissel sommige spelen niet eens. Zivkovic wordt als moeilijk bestempelt en zo kan je nog wel even doorgaan. Als de Boer zo’n Ajaxman is houd hij de eer aan zichzelf want dat zou hem eren.

    2. Moosie

      ja 60 miljoen uitgeven om 30 miljoen en een afgang met te dure spelers dat is pas beleid heb jij nog 60 miljoen geef dat dan effe aan Ajax want iemand anders zijn geld uitgeven is wel makkelijk niet waar?

      1. Ajax nr 1

        Waarom 60 miljoen moosie 20 miljoen is zat om een beetje team neer te zetten. Jij snap toch ook wel dat je met een team van nog geen 22 jaar gemiddeld de CL wedstrijden kan spelen. Komt gelijk met 60 miljoen aan al zou het niet verkeerd zijn. Je moet ook niet elk jaar zoveel uitgeven je moet bouwen en doorgroeien dus geld uitgeven voor nu en de toekomst. De spelers die je koopt moet je een paar jaar vastleggen en dan doorselecteren. Wat je nu doet is je broekjes kapot maken met dat gierige stikbeleid. Je kan als grote club niet met 18 jarige gaan voetballen. Die jonge broekjes komen nog tekort voor het grote werk. Maar dit snap jij ook wel.

  33. Skills

    Ron Jansen aanstellen als hoofdcoach volgend jaar, Stam nog niks bewezen al coach en dan roepen dat hij coach moet worden terwijl Jansen bij elke club goed heeft gepresteerd en mooi en goed voetbal speelt. Overmars er ook maar uitknikkeren misschien wel grootste lullo van allemaal. Hij is de gene die al die ’topspelers’ haalt zoals Viergever, Sigthorsson.

  34. Skills

    Omdat wij die van toegevoegde waarde zijn voor Ajax en Zimling moest de ervaring meebrengen heeft misschien 3-7 wedstrijden gespeeld

  35. Skills

    *omdat wij die spelers van die van ’toegevoegde waarde’ niet zelf zouden kunnen opleiden.

  36. Johan77

    FdB en zijn bestuur zullen aan tafel moeten gaan zitten en met gezond verstand de minpunten beoordelen en dan tot de conclusie komen, dat nog 2 GOEDE spelers noodzakelijk zijn. Open de geldbuidel anders moeten ze de beslissing nemen om af te treden.

  37. Kevke87

    nou, je spelers 2 weken eerder optrommelen heeft ook niet zoveel zin. rust is ook belangrijk om je lichaam weer te herstellen om het maximale voor een lang seizoen (met ek erachter) eruit te halen. kritiek op Ajax mag, dat hoort, dat moet. zonder de druk zijn we nergens. MAAAAARRRR we blijven met zn allen achter dit Ajax, FdB, technisch hart en JC staan. wat er ook gebeurt!! na volgende week weer 90 minutenlang achter onze spelers staan en hen het vertrouwen geven!! zowaar want wzawzdb verdorie!! of niet boys??

  38. Wembley71

    Voor dat stukje WZDB durf ik tegenwoordig, eerlijk gezegd, mijn klauw niet meer in het vuur te steken!

  39. Hazez

    El laten schieten en gewoon kampioen worden ! Met of zonder de boer denk dat het niet veel zou uit maken want de voorgangers van Frank hebben er allemaal niks van gebrooid de afgelopen 10 jaar

  40. KBouter

    FdBoer en het bestuur moeten aan tafel gaan zitten en analyseren wat er allemaal mis gaat. FdBoer moet zelf ook ff goed in de spiegel kijken wat er onder ZIJN leiding fout gaat en waarom Ajax zo negatief-Anti-Ajax voetbalt de afgelopen jaren.

    Het is toch heel vreemd dat sinds Poulsen weg is alles als los zand aan elkaar hangt…elke tegenaanval zitten wij met geknepen billen te huiveren.

    Ik zie ook geen spelers beter worden, wel spelers die problemen met hem krijgen. Waarom kunnen psv enof Feyenoord zich wel versterken, en Ajax niet..waarom Veltman steeds de handen boven zijn hoofd houden en niet gewoon Bottegin van Groningen gehaald?

    Waarom “dure” spelers kopen en ze als 12de man gebruiken zoals Gudelj, heb je dan je huiswerk niet gedaan, want als 12 de man kun je beter een jeugdspeler inzetten dan iemand die 6-7 of 8 miljoen kost.

    Veltman met zijn blunder kost Ajax alweer miljoenen aan inkomsten, en dat is niet de eerste keer, waarom hebben we een Heitinga, een vd Hoorn enof een Viergever in de selectie het het graag overnemen?

    Viendjes houden elkaar uit de wind, laten we het daar maar op houden, we kunnen niet alles de schuld geven aan FdBoer, maar dat Ajax zo slecht speelt en uit de CL geflikkerd is , kun je wel op zijn naam schrijven, want HIJ is verantwoordelijk voor de opstelling en HIJ traint de jochies op een systeem die ze al jaren spelen, maar de uitvoering is slaapverwekkend..tikkie trug-tikkie breed.

  41. Bert62

    Ligt gewoon aan het beleid van Ajax om geen stuiver te investeren en steeds maar weer te kiezen voor de jeugd en niet voor ervaring. Koop toch eens een speler met ballen.

  42. Ajaxantigua

    Zal wel een andere wedstrijd hebben gezien dan de meeste op deze Side …. Vond Ajax niet slecht spelen en vaak zelfs ook met aantrekkelijk voetbal wat ik al tijden niet meer heb gezien. Individuele fouten hebben ons de kop gekost en ook fouten van de Boer. Als dit team wat langer met elkaar speelt geloof ik zeker dat we nog veel kunnen genieten van mooi aanvallend voetbal. Helaas waren deze zeer belangrijke wedstrijden te vroeg voor dit elftal. Geloof nog steeds in de Boer en de weg die ze zijn ingeslagen….

  43. toon61

    OPEN BRIEF VAN EEN SUP VOOR DE BOER

    H

    wo 05 aug 2015, 13:08 |
    Open brief aan Frank de Boer

    “‘We hebben geleerd van Wenen’, vertelde je. Ik heb het niet gezien. Waarschijnlijk lees ik vandaag uitspraken als ‘door de ondergrens’ en ‘fouten op dit niveau’. Dezelfde uitspraken als de afgelopen jaren..” Lees hier het vervolg van de open brief van Hein van de Kerkhof, die de uitschakeling van Ajax gisteren voor de Champions League wijt aan het tekort aan balans in het elftal.
    Hein van de Kerkhof vervolgt:
    Zoals ik het kan beoordelen ben je een goede trainer. Maar ook vreselijk koppig. Wanneer ga je hiervan leren? De beste 11 spelers vormen niet het best presterende elftal. Je hebt balans in een groep nodig. Spelers met ERVARING! Nu laat je de jonge spelers zwemmen… en verzuipen.
    Het kleine beetje aan ervaring liet je op de bank zitten. Er wordt veel te weinig gekeken naar de balans in de groep. Het groeiproces van zo’n groep. Jonge spelers hebben mentoren nodig. Sturing, leiding. Een aai over de bol of juist een ‘corrigerende tik’. Jouw ervaring is mooi, maar jij bent geen onderdeel van die groep. Jij staat er boven, want jij beslist. Waarom loop je iedere keer weer in deze val? Waarom hoor ik JC hier nooit over? Er moet balans in het team zijn. Zonder oudere spelers met ervaring, zal die balans er niet komen. En blijf je in dit cirkeltje ronddraaien. Blijf je lekker koppig Frank? Of ga je samen met jouw staf kijken naar structurele oplossingen? Naar balans in een groep?
    Notabene was je zelf onderdeel van het beste Ajax-team ooit. Jonge spelers, met verschrikkelijk veel talent, samen met een paar zeer ervaren spelers. Een gouden combinatie. Ik weet ook wel dat die tijd van Wenen ’95 niet terug zal komen. Hoe smeedde Louis van Gaal dat team tot een groep met een perfecte mentaliteit? Met de ultieme wil om te winnen? Juist ja, door een uitgebalanceerd team MET ervaring. En die spelers zijn er. Heitinga zat op de bank. Urby schijnt in Amsterdam te trainen. Spelers die willen en ervoor gaan. Die een team op sleeptouw nemen. Want dat is hard nodig. Zoals jullie toen Danny Blind en Frank Rijkaard hard nodig hadden.
    Denkt u ook dat het jammerlijke verlies van Ajax van Rapid Wien gisteren te wijten is aan een gebrek aan balans in het elftal? Dat er te veel jonge spelers op het veld staan en te weinig ervaren spelers? Laat u horen!

    1. Bert62

      Daar zit wel een kern van waarheid in wat hier gezegd wordt. Hoop dat Frank hier zijn lering uit trekt.

    2. Beer van de Meer

      Ga je nu ook al plaatjes van anderen draaien? Goh ….. Apart. Wel zonder spelfouten door copy paste 🙂

  44. John wijnen

    Het ligt niet aan de trainer want pak maar fergunson de ex trainer van manchester united die was 26 jaar trainer van united en heeft toch in al die jaren Toch goed gepresteerd met united

  45. Gehijg

    Valentijntje hoeft niks te zeggen Frank heef het de afgelopen 5 jaar gewoon uitstekend gedaan

  46. Isakamer

    Ik denk niet dat het helemaal aan de boer ligt maar aan de spelers! Je hebt er meer nodig als die ene die gister zn debuut maakte. Hoe heette die ook alweer?

  47. Forco120

    als je een ajacied bent sta je altijd achter je club. en voor de mensen die alleen maar aan het zeiken zijn. dan kan je altijd nog naar eindhoven of rotterdam of waar dan ook. stelletjes verwende tering honden.

    1. KBouter

      Klein kind, ga je schamen wat je zegt snotneus,je scheet je luier nog vol, terwijl wij elke week in de Meer stonden..achtelijken!

  48. Forco120

    en oja. niet Frank de Boer moet weg. maar al die nep supporters. kan er echt niet tegen dat ik dat moet lezen. over dat Frank de Boer weg moet gaan. zijn de mensen 15 mei 2011 vergeten. toen heeft Frank de Boer de club uit de put getrokken. niet zeuren als het effe een tijdje slecht gaat. dat moest ik nog effe kwijt.

    1. Toppertje

      Ik gaf al eerder aan dat ik helaas maar 1 positief punt over Frank kan bedenken en dat is dat hij rustig is gebleven toen de club dat nodig had. Maar dat terzijde. Een supporter die niet tegen goed bedoelde kritiek op de club kan en andere supporters tering honden noemt is de enige nep supporter. Vele van ons staan op en gaan naar bed met deze club en verbijten zich al jaren op de tribune of voor de tv. Jouw reactie, waar je overigens recht op hebt, is niet alleen schaamte- en respectloos naar deze supporters toe maar toont ook weinig intelligentie. Als je dat wel had zou je weten hoe een forum werkt en dat organisaties alleen beter worden als ze open staan voor kritiek. Ja knikkers zonder kritiek moeten een theekransje vormen en lekker keuvelen over hoe goed het ooit was en vooral hier wegblijven.

  49. Bartelo

    fuck die journalistiek. ik blijf zoiezo fan van de boer. Europees gezien is Nederland helemaal bagger. kan je moeilijk onze frank de schuld van geven.

  50. Lukoki4

    sinds wanneer mag een columnist zijn mening niet meer geven? simpele reacties zeg…
    en ook ik ben FDB fan

  51. Geroldkohlen

    lees net dat 010 elia gehaald heeft! wanneer gaan wij wat doen urby had toch al getekend kunnen hebben!

  52. maatje68

    ze hebben amper wedstrijden gespeeld om aan elkaar te wennen. Deze wedstrijden kwamen te vroeg. Eerst ervaring opdoen in de competitie.

    1. Toppertje

      Lulkoek! Ze wisten wanneer de voorrondes waren en konden zich daarop instellen. Als het te vroeg komt moet je ook geen entreegeld vragen. Supporters neem je serieus.

  53. dennis

    ligt niet aan de boer de spelers moeten t doen.weet op dit moment geen betere trainer voor ons

  54. kessfr01

    mooie tijd om netjes weg te gaan
    volgens mij kan de boer zijn spelers niet meer voor de 100 % motiveren.

  55. Mauheb

    Volgende klote seizoen zonder niks gaan we weer tegemoet pffffffff!! Triest zeg! Idd een speeltuin is het

  56. Mauheb

    Ik vraag me ook af wat Stam daar eigenlijk doet?? Die Veltman echt ongelofelijk gewoon? Wat heeft ie nu geleerd?

  57. Mauheb

    Beer, Veltman als “ervaren” rot? Moet het neerzetten, zeker na die belachelijke 0-1! En al helemaal na die 2-2? Die heeft over 5/10 jaar nog niets bijgeleerd, als (ervaren kracht?) als “rots” in de branding?

    1. Beer van de Meer

      Een wedstrijd kent 90 minuten en in die minuten heb ik een heleboel leuke en mooie dingen gezien die mij voldoende vertrouwen geven in deze selectie. Ik zeg nergens dat aan de doelpunten geen kinderlijke fouten vooraf gingen. Ik zeg alleen dat overall Ajax helemaal niet slecht gespeeld heeft, niet even slim altijd maar helemaal niet slecht. Ik heb een hekel aan scorebord gezever.

  58. Ajaxforlife

    Stam zal in ieder geval voorstander zijn van een “no nonsense-verdediging” als hij Frank zou opvolgen. .

  59. Iamsterdam2015

    Al zet je Mourinho Capello en van Gaal voor deze ploeg….. Het blijven onervaren jonkies. In Nederland gaat het lukken maat een EL wedstrijd tegen laat zeggen een middenmoot ploeg Hongarije is einde oefening!!

Comments are closed.