Ajax nam afgelopen seizoen meeste uit-supporters mee

0201vitesse-ajax_uitvak

Het seizoen 2014-2015 is, op de nacompetitie na, ten einde. Tijd om de statistieken bij te werken. Een ervan is die van de meeste uitsupporters. Ajax blijkt net als voorgaande jaren de meeste steun te hebben gehad tijdens uitduels. Gemiddeld nam de club 744 supporters mee. Het label van ‘hondstrouwe legioen’, zoals dat door de media telkens aan feyenoord-fans wordt opgeplakt, blijkt iets minder trouw; gemiddeld gingen 730 fans van rotterdam-zuid naar de uitduels van hun club. Landskampioen psv is derde met slechts 593 uitfans.

Bekijk hieronder het volledige klassement. App-gebruikers: Bekijk het klassement op onze website www.AjaxFanzone.NL via deze link.

Related posts

22 Comments

  1. MijnMokum

    Nu nog wachten tot we mee kunnen naar 010, hebben we wat om naar uit te kijken.

  2. Geroldkohlen

    ja we zijn trouwe supporters, het is alleen teleurstellend dat de spelers een wanprestatie geleverd hebben dit seizoen, en vooral afgelopen zondag.

  3. toon61

    dat komt omdat ze elke keer een hele mooie wetstrijd voorgeschoteld krijgen ,met prachtige aanvallen en snelle combinatie,s

  4. -buitenkantje rechts-

    Respect voor de uit-supporters.. Vooral na wat ze af en toe voorgeschoteld krijgen op het veld.

    1. AFCAoostNL

      Toch is het iets onbeschrijfelijks, je best doen een kaart te bemachtigen klaarzitten om 10 uur sochtends met kleine uitvakken de spanning stijgt..als het dan lukt en je hebt een kaart en je maten ook om dan met je maten naar al die stadions te gaan. Vele bekenden die je dan op zondagsmorgens nog even spot. Eerst even een schoolreisje in de bus met politie-escorte of trein en als je erg geluk hebt mag je met je autotje naar het stadion rijden voor die 3 tientjes gemiddeld per keer. Uitvakken verkleed als aquarium of ingepakt met legernetten plexiglas en al die grappen meer, aan het veld of meestal weggestopt in een hoekje dat je moeite moet doen om het hele veld te zien. Soms gastvrije ontvangst koffie en een broodje of je wordt naar buiten gekeken bij binnenkomst. De rivalen ruiken de Joden en je voelt de spanning en de haat vaker wel dan niet. En we halen ons neuzen nog maar eens op met wat ludieke teksten en liederen want het motto is “90 minuten lang” dan is er de bevrijding en opluchting van een doelpunt of winst en ga je uit je dak, of toch een deceptie met slecht spel en staat het schaamrood op je kaken na verlies….dan heb je nog een lange reis terug naar huis, toch is het dit allemaal waard! bloed zweet & tranen want dit is mijn club mijn ideaal de mooiste club van allemaal!!! Awaydays are Priceless

      1. AFCAoostNL

        Gek dat m’n bericht onder Ajax2599 wordt geplaatst dat was niet de bedoeling…

      2. Ajax nr 1

        Echt kerel respect en dat allemaal voor een partijtje oude wijven voetbal.

Comments are closed.