Promes: ‘Weggestuurd bij Ajax omdat ik niet wist tegen wie ik wel, en wie niet, grote mond kon hebben

0326Quincy_Promes

Door de blessure van Arjen Robben werd Quincy Promes op het laatste moment toegevoegd aan de selectie van het Nederlands Elftal in de aanloop naar de belangrijke EK kwalificatiewedstrijd tegen Turkije. De voormalig jeugdspeler van Ajax maakt inmiddels furore in Rusland bij Spartak Moskou.

De 23-jarige aanvaller geeft toe dat hij aanvankelijk sceptisch was over een Russisch dienstverband. Spartak zette echter door en kwam tot overeenstemming met de club uit Enschede. “Als dat gebeurt, wijst een club je in feite ook de deur. Ik heb geen spijt. Nu ben ik financieel onafhankelijk en het gaat goed”, zegt Promes. Promes is met zeven doelpunten topscorer van de ploeg. Volgens de geboren Amsterdammer is alles in Rusland net even groter dan in Nederland op voetbalgebied. De rivaliteit tussen Ajax en feyenoord is niks vergeleken met de voetbalcultuur in Moskou vindt hij: ‘Hier is het oorlog. Haat. Het gaat zo ver dat er families bij worden betrokken. Niet normaal.’

Tegenover De Volkskrant blikt Promes terug op zijn tijd in de opleiding van de Amsterdammers, waar hij van zijn tiende tot zijn zestiende speelde en gold als een grote belofte, maar uiteindelijk werd weggestuurd. ‘Ik wist niet tegen wie ik wel en niet een grote mond kon hebben’, blikt hij terug op dat moment. via een omweg; langs Haarlem ,belandde bij FC Twente. Daar dwong hij een miljoenentransfer naar Moskou af.

Bron: De Volkskrant

Related posts

23 Comments

    1. -THE BULLDOG-

      Ik hoor net dat Zivkovich weeeeeeer uit de selectie onder 19 jaar is gezet.
      Hardleers onze jongen!!!
      Tsssss

      1. jojocoolio

        Hij doet me aan Zlatan denken… Nu maar hopen dat het net zo verder loopt… Dan kunnen we er nog een hoop plezier aan beleven 😉

        1. FdB=Ajax

          Sorry hoor, maar Zlatan had al veeeeel meer kwaliteit… Zivkovic moet eerst zijn voetjes maar eens laten spreken

  1. jojocoolio

    Toch blijft het jammer dat spelers niet hun zelf kunnen zijn bij Ajax eb altijd maar in de pas moeten lopen… Ik hou wel van een rebelse speler…
    Die brengen ook meer gif in het team en dat missen we toch een beetje 😉

    1. rickert

      jazeker, Kishna is rebels en iedereen kotst hem uit. Promes is de speler geworden die hij is, juist dankzij Ajax. hij heeft ervan geleerd en dat had bij Kishna ook raadzaam geweest.

        1. Velibor

          OK das waar maar je kunt ook niet met stropdas op het trainingsveld lopen en dat zal wel overdreven zijn maar je begrijpt wat ik bedoel hè?

    2. EvdB

      Is een tekortkoming van trainersrol en begeleiders.
      Omgaan met met mensen en diverse karakters is niet iedereen gegeven.
      Dit kost de club talenten….

        1. jojocoolio

          Zeker die kiezen liever voor de makkelijke weg… Als je ziet wie er allemaal weggestuurd worden…

  2. marcussboss

    goeie voetballer…jammer dat hij niet bij ajax een grote is geworden !! : (

  3. lezerGP

    Als je in de jeugd speelt heb je tegen niemand een grote mond. Dan moet je nog heel veel leren.

  4. Litmanen

    Kishna heeft nog niets laten zien. Ghazi is misschien nog wel talentvoller en gedraagt zich wel normaal. Als je een beetje hersens hebt dan weet je dat je minstens 1 goed seizoen gedraaid moet hebben in het eerste voordat je babbels kan hebben. Promes geeft zelf aan dat hij het niet goed gedaan heeft. Dit is een speler die genoeg talent en vooral geluk heeft gehad. Er zijn heel veel voorbeelden van spelers die het helemaal verziekt hebben. Kijk maar wat er in de hoofdklasse rondloopt.

    1. Remco425

      Je moet El Ghazi en Kishna niet vergelijken. Zijn 2 verschillende jongens met 2 verschillende achtergronden en 2 verschillende karakters. Juist door alle jongens over dezelfde kam te scheren komt het talent er bij sommigen niet uit.

  5. -buitenkantje rechts-

    Een grote mond geef je pas als je wat hebt bereikt. Iemand uit de jeugd moet vooral veel leren en luisteren naar jongens die al wel veel bereikt hebben. Promes is een jongen die het via een omweg misschien wel gehaald heeft, maar het aantal jongens die door hun houding en grote mond het niet halen is vele malen groter. Je moet je plaats weten. Dat is overal zo, ook in het voetbal. Pas als je een grote jongen bent heb je recht van spreken.

Comments are closed.