Anwar El Ghazi: ‘Je eerste fluitconcert is iets waar je als talent doorheen moet’

1214ajax-utrecht_elghazi

Anwar El Ghazi heeft gemerkt dan niet alleen hij, maar ook het publiek kritisch is. Dit had hij nog niet meegemaakt en het heeft zijn ogen geopend. Hoewel hij met acht assists en negen doelpunten erg zijn best doet, maakt hij ook verkeerde acties. In Ajax Life  zegt hij: ‘Dan kies ik de gemakkelijkste weg. Van die dingen baal ik wel. Je eerste fluitconcert is iets waar je als talent doorheen moet. Ik vond het verwarrend en besprak het later met Dennis Bergkamp. Hij vertelde dat dit normaal is bij het grotemannenvoetbal. Door het te ervaren, kan ik me er tegen wapenen.’

Bron: Soccernews

 

Related posts

12 Comments

  1. Indojood

    Waarom wordt er zo geluld over dat uitfluiten. Volg voetbal sinds de jaren 70 en uitfluiten/boegeroep hoort er gewoon bij. En in NL valt het allemaal wel mee. Zuid-Amerika is pas gekkenhuis. Daar komen barras brava je opzoeken om een goede prestatie af te dwingen.

  2. jojocoolio

    Suarez vond het heerlijk om uitgefloten en gejoeld te worden… Die zag het als stimulans, hoe harder ze fluiten en joelen hoe beter hij werd… Jammer dat je dat niet kan trainen 😉

      1. Remco425

        maar dat werd bij hem gedaan door tegenstanders, niet door de eigen supporters

  3. Coenie

    Mag ik iedereen er wel op wijzen dat deze jongen bezig is met pas zijn eerste eredivisie seizoen! Vorig jaar om deze tijd had hij nooit gedacht dat hij nu in het eerste zou spelen. Kan dan best begrijpen dat je wat moeite hebt met de ene week bejubeld worden en de andere week uitgefloten worden. Dit hoort nu eenmaal bij de ontwikkeling van een voetballer (zoals Bergkamp terecht concludeerde: Welkom in de wereld van het grote mannen voetbal). Mooi dat hij zich kwetsbaar opstelt, daar wordt hij alleen maar sterker van. Ik vind zowiezo dat hij heel bewust met zich zelf bezig is. Als het fout gaat zoekt hij het eerst bij zichzelf en jankt niet bij zijn zaakwaarnemer…..!

  4. Mooi

    In begin was er flair en dat gaf een goede indruk snelheid en acties nu een terug val en dan moet je keihard werken en niet denken dat je er al bent want dan krijg je terecht fluitconcerten ,maar zo te horen begrijpt hij het wel dus schapo.

    1. Remco425

      precies, hij begrijpt het wel en daarom zijn fluitconcerten ook niet nodig. Zeker bij jonge jongens. Wat verwachten die mensen nou in z’n 1e seizoen op het hoogste niveau? Je maakt ze er alleen maar onzeker van en bang om fouten te maken. En dan krijg je dus die risicoloze balletjes breed en terug.

Comments are closed.