Ruime zege Jong Ajax op Fortuna; Rentree Sigthórsson

0316jongajax-fortuna_sigthorsson1

Jong Ajax heeft maandag de thuiswedstrijd in de Jupiler League tegen Fortuna Sittard met 3-0 gewonnen. Damian van Bruggen, Fabian Sporkslede en Queensy Menig zorgden voor de doelpunten op de Toekomst. Kolbeinn Sigthórsson maakte zijn rentree bij Ajax nadat hij sinds eind januari aan de kant stond met een knieblessure.

Sigthórsson speelde een dik uur en kan terugkijken op een geslaagde rentree. Hij scoorde niet, maar was wel bij de tweede Ajax-goal betrokken.

Na ruim een half uur spelen werd Menig neergelegd op de rand van het zestienmetergebied van Fortuna, nadat Sigthórsson hem met een mooi passje had weggestuurd. Uit de toegekende vrije trap schoot Danny Bakker op de lat. Bij rust stond het dan ook nog 0-0.

Direct na de pauze was het wel raak. Uit een corner van Bakker scoorde aanvoerder Van Bruggen van dichtbij. In de 59e minuut verdubbelde Jong Ajax de voorspong. Sighthórsson zette voorin druk, veroverde de bal en liet Sporkslede de 2-0 maken.

Niet lang na de 2-0 gingen Sigthórsson en Sporkslede naar de kant en maakten Sam Hendriks en Donny van de Beek hun opwachting. De zege van Jong Ajax kwam geen moment meer in gevaar. Hendriks verraste het publiek nog met een omhaal, maar de bal miste vaart en belandde in de handen van de keeper. Vlak voor tijd bepaalde Menig de eindstand op 3-0. Met een prachtig boogballetje passeerde hij de doelman van Fortuna: 3-0.

App-gebruikers: Bekijk de foto’s via deze link:
https://ajaxfanzone.nl/2015/03/16/ruime-zege-jong-ajax-op-fortuna-rentree-sigthorsson/

0316jongajax-fortuna_tete

Kenny Tete van Jong Ajax in duel met Donny de Groot van Fortuna Sittard

0316jongajax-fortuna_sigthorsson
Kolbeinn Sigthorsson komt net niet langs Fortuna Sittard keeper Ferhat Kaya

0316jongajax-fortuna_sporkslede
Fabian Sporkslede scoort de 2-0 en viert dit

0316jongajax-fortuna_sigthorsson1
Kolbeinn Sigthorsson probeert een schot op doel

0316jongajax-fortuna_menig
Queensy Menig  scoort de 3-0 en viert dit

 Jong Ajax – Fortuna Sittard 3-0 (0-0)
46. Van Bruggen 1-0
59. Sporkslede 2-0
89. Menig 3-0

Gele kaarten:

Opstelling Jong Ajax: Onana; Lartey Sanniez (46. Savastano), Tete, Van Bruggen, Owusu; Sporkslede (65. Van de Beek), Bakker, Warmerdam; Acolatse, Sigthórsson (62. Hendriks), Menig.
Wissels: Mous, Noordhof, Mirani, Cerny.

Related posts

24 Comments

  1. Cees

   Hij had als tie is hersteld oom in het eerste van Ajax mogen spelen hebben we 2 buitenlandse spitsen is aleen maar goed voor de club goed voor het team

   1. fafieanie

    hahaha dat is echt een goeie je heb gelijk!!!!!!lekker laten zitten daar is goed voor de jeugd een oudere speler hahaha

    1. Cees

     Nee hij kan heel goed ook in het eerste het geeft geen garantie dat het slecht speelt in de winterstop heeft Ajax ook een slechte periode dus hij is en blijft belangrijk en uit ijndelijk is frank de boer vrandwordelijk

 1. SPHAFCA

  Ojee.. staat hij straks weer in de spits hoor. Als we nou is de Ajax onwaardige spelers verkopen, kan Frank ze ook niet opstellen. 🙂

  1. Cees

   Ik zie de IJslandse spits uit ijndelijk weer in het eerste dpelen kijk Derk boerrigter is ook geblesseerd. En deed. Het na Hems blessure ook goed bij Celtic dus dat is precies het zelfde als sigtorsson Derk boerrigter heeft ook net zo goed een blessure net als de IJslandse spits dus het geeft geen garantie dat ze slecht zijn

   1. JobJobW

    Boerrigter doet het helemaal niet zo best hoor bij Celtic, speelt vaak ook niet.

 2. Cees

  Ik vind als de IJslander is herstelt weer in het eerste van Ajax moet spelen de meeste Ajacieden zullen het niet met me eens zijn maar milik moet ook op gespaard. Worden en is de IJslander belangrijk we hebben met Nederland tegen IJsland gespeeld wie won er IJsland dus kolbhein sigtorsson is nog steeds belangrijk voor Ajax hoe juli het ook zien ik blijft men hard Tog volgen elke speler speelt wel eens minder maar dat geeft nog geen garantie dat een spits het is verleert en dat de spits slecht is ik gunt het de IJslander wees blij dat we 2 buitenlandse spitsen hebben

  1. nick-afca95

   Ookal is je verhaal lastig te volgen ben ik het wel met je eens. Sigi mag niet worden afgeschreven door een slechte vorm. Hij heeft in het verleden belangrijke doelpunten gemaakt. Maar ik vind wel dat de beste moet spelen en als dat Milik is dan heeft Sigi pech

  1. Always look at the bright side of life

   Ken jij het feit steun je club incl. spelers en trainer?

   1. SPHAFCA

    Altijd maar achter alle spelers en trainer staan slaat nergens op. Mag best zelf bepalen wat ik van iemand vind toch? Of die nou bij mn club speelt of niet

    1. In goede en in slechte tijden. Altijd Ajax

     Oh ja sorry, club afzeiken is prima. Commentaar of forum genoten niet. Excuus, wist ik niet. Zeikerd!

     1. SPHAFCA

      Sigthorsson en de Boer zijn niet Ajax.. en noem je mij nu een zeikerd? Hoe ironisch

Comments are closed.