De Boer: ‘Wij straalden lamlendigheid uit; In dat tempo doet mijn moeder het ook’

1025ajax-feyenoord_deboer

Frank de Boer was na afloop van de Klassieker absoluut niet te spreken over het vertoonde spel van zijn team. Hij moest erkennen dat feyenoord de Ajacieden op alle fronten had afgetroefd. Hij baalde heel erg van het lamlendige spel van de regerend landskampioen. “feyenoord was vandaag op alle fronten beter. Wij straalden lamlendigheid uit. We wilden geen initiatief nemen en dan kom je niet aan voetballen toe. Zeker tegen feyenoord niet”, aldus De Boer tegenover FOX Sports.

De Boer gaf aan dat er wat wijzigingen waren, doelend op de terugkeer van Nicolai Boilesen na blessureleed, Mike van der Hoorn die moet presteren op het hoogste niveau omdat Joël Veltman geblesseerd was en ook de basisplaats voor de jonge Riechedly Bazoer vanwege het op het laatste moment afhaken van Davy Klaassen. “Het kan daar misschien aan liggen.”

“Die jongens kregen door de spanning ook kramp door de spanning. Ik had ook graag anders gewisseld, maar dat kon niet”, vervolgde De Boer, die vond dat juist een speler van Ajax altijd moet proberen om zijn eigen spel te spelen, ongedacht de druk of spanning. “Er waren ook genoeg momenten waarop dat kon, maar we liepen niet genoeg vrij. Althans, in dat tempo doet mijn moeder het ook, dan komt niemand vrij. We moeten meer energie in ons spel stoppen.”

Bron: FoxSports

Related posts

35 Comments

  1. afcatheone

    miste een paar mannen op het veld zeg wat een kutjes zeg enigste die zijn best deed was serero de rest is gezakt

  2. Young carpo 020

    Heel erg dit tegen zon ploeg als fc kakkerlak moet je toch op zn minst het normale niveua kun halen of zie ik dat verkeerd

    1. Fvanr

      Volgens mij zegt Frank dat, hij wilde anders wisselen maar kon niet vanwege die lapzwansen in de achterhoede zoals boilissen

  3. -THE BULLDOG-

    Ajax is mij verschrikkelijk tegengevallen Frank.
    Zeker na alle gedoe van afgelopen week (supportershome) had ik gedacht dat ze gebrand waren om ze af te slachten.
    Het gevoel van “kom niet aan Ajax” want dan sta je er slecht voor, was totaal niet op het veld te zien. Jullie hebben je niet bewezen voor de supporters die altijd achter jullie staan.
    Geen durf, geen passie, geen inspiratie!!
    Ik had er zin in voor de wedstrijd en was zelfs een beetje gespannen en ging er eens goed voor zitten, maar het waren verloren 90 minuten uit mn leven.
    Ik hoop Frank dat je ze gauw terug op de rit krijgt, want dit was om je voor te schamen in de eigen Arena.
    Ajax go for it en laat zien dat we de beste zijn!!!

    Verdomme!!!

    (Natuurlijk blijf ik achter frank en het team staan)

    1. Fvanr

      Jij hebt helemaal gelijk, je verwoord perfect het gevoel wat ik en denk ik menig ander voelde, extra spanning en wetenschap dat men extra gebrand was op achterliggende gebeurtenis. Niks hebben ze laten zien. Treurig! Gelukkig was café Baco een plezier moment achteraf.

  4. huub

    Jaja de Boer, waar zal dit aan liggen? Mentaliteit van de spelers, het beleid van de club of ben jij zelf een beetje uit gecoacht!

    1. AFCA my World

      He he eindelijk iemand die het ook ziet,ik roep al het hele seizoen dat de chemie is uitgewerkt,het is jammer maar we moeten een nieuw iemand voor de groep hebben die de passie vechtlust en plezier terug in de ploeg brengt!

    2. rik2

      Ik denk dat de boer misschien ook wel klaar is met Ajax, hij wil eens kunnen bouwen ipv spelers zien vertrekken en met minder materiaal verder te moeten.

  5. rekel23

    Er is geen moment dat er hard gewerkt werd. Elke weer dat balletje breed en terug. Ze zouden verdomme het gras op moeten vreten en er voor gaan, nee op een sukkel drafje kwamen ze voorbij hobbelen. Als laatste het inbrengen van Viergever wisten we dat het klaar was en we niet alsnog voor de overwinning gingen. Wat een teleurstellende wedstrijd terwijl ik er al weken naar uit keek. Triest !!

  6. ajacied078

    als je kleinste speler je meest fysieke is dan moet het wel mis gaan. moet wel zeggen dat die kleine serero de beste was van ajax kan de rest een voorbeeld aan nemen

  7. Boo

    En het wordt steeds duidelijker dat de technische leiding niet goed functioneert.
    Je hebt een prima spits, en wilt dus met 2 vleugelaanvallers spelen, maar je wilt ook dat Serero als extra verdediger speelt. En dus speel je met 2 middenvelders, Andersen en Klaassen/Bazoer/Zimling, waarvan de eerste nog niet sterk genoeg is voor eredivisie-voetbal, tegen 3 of 4 middenvelders en verlies je dus iedere keer daar de strijd.
    Je hoeft van deze supporter niet de 88 miljoen in 1 keer uit te geven, maar doe iets want we gaan steeds slechter voetballen!

  8. toonvs

    Elke keer het zelfde liedje geen inzet matig spel enz. We missen spelers met ervaring en strijd lust. Frank steek je hand is eigen boezem ze zijn niet fris uit trainingskamp gekomen , je hebt te hard getraind daar. Zorg dat ze weer fris worden en train is wat minder hard. Zorg dat ze wedstrijd fit zijn en niet vermoeid zijn als ze aan de wedstrijd moeten beginnen.

  9. arjan

    met t inbrengen van Viergever, Zimling en Sigthorsson speel je met 8 man. wat een arme troef

  10. ElSalvador

    En weer zijn er die bleren om aankopen???? Met deze jongens moeten we het nu eenmaal doen, er zit potentie genoeg in. Dat het beter moet dan wat vanmiddag vertoond is dat beseffen ze echt wel. Laten we hopen dat ze zich gauw herpakken en de rest gewoon winnen!

    1. gerrykoos

      helemaal mee eens, afkraken is thuis op de bank of vanwaar ook oh zo makkelijk. Komt goed KEEP THE FAITH!!!

      1. rik2

        Ik zit me in het stadion te verbijten en denk er precies zo over hoor. Het is echt dramatisch om naar te kijken, ook vandaag had Ajax weer moeten verliezen maar Feijenoord kreeg de bal er niet in. Ajax heeft geen enkele uitgespeelde kans gehad…… We hebben echt zeer dringend versterking nodig.. Nog 5 dagen…….

  11. Toppertje

    Het komt door de lamlendigheid van Ajax op de transfermarkt. Hoeveel van dit soort klote wedstrijden krijgen we nog. Kan wel positief blijven maar wil toch een keer echt Ajax voetbal zien.

    1. Velibor

      Inderdaad en als je blijft zien en denken dat we het hiermee moeten doen dan heeft dat niks met potentie in de groep te maken maar met blind vertrouwen want in het land der blinden is éénoog koning en worden we fijn met een kluitje het riet in gestuurd want geloof in een beleid maar dit is gewoon misplaatste Hollandse zeikerigheid,kijk als je zoveel financiële mogelijkheden hebt dan zeg ik puur persoonlijk op zen Achterhoeks : Doar baal ik van!!!

      1. Velibor

        Wil niet dat een club uit de eredivisie mijn club op eigen veld voor zeikpaal gebruikt,MZ.

  12. afcatheone

    fucking triest je verwacht als supporter wel wat anders dan lamlendigheid kutjes je speel tegen feyenooit in eigen huis die moet je godverdomme van de mat spelen met alles wat je heb

  13. Geroldkohlen

    ok nu is toch echt gebleken dat vd hoorn te licht is voor ajax slappe vent zeg pff

  14. Ajacied1999

    Wel grappig om te zien hoe blij iedereen hier vorige week was met van der Hoorn en nu is hij te licht voor Ajax. Ik zeg niet dat hij goed speelde maar hij was echt niet de enige.

Comments are closed.