Matig Ajax komt niet verder dan 0-0 tegen feyenoord

1025ajax-feyenoord_cillessen

Een zeer matig spelend Ajax is er in de eigen Amsterdam ArenA niet in geslaagd feyenoord te verslaan. Net als in de eerdere ontmoeting tussen beide teams in rotterdam had feyenoord het beste van het spel en de beste kansen. Toen won Ajax met 0-1. Nu bleef het 0-0. het was voor het eerst sinds 1978 dat de brilstand op het scorebord bleef bij een competitieduel tussen beide rivalen.

Bekijk hier het fotoverslag van dit duel!

Voor rust had Colin Kazim-Richards kreeg twee dotten van kansen om de score te openen, maar faalde in de afronding. In de 7e minuut wurmde de Turk zich langs de defensie van Ajax en stuitte op Cillessen. Twaalf minuten later raakte Ajax-spits Arek Milik de bal compleet verkeerd in de buurt van zijn eigen zestienmetergebied. Kazim kwam opnieuw oog in oog te staan met Cillessen. Weer won de keeper van Oranje het 1 tegen 1-duel met de spits van Feyenoord. Vlak voor rust verrichte Milik onbewust nog een heldendaad. De 20-jarige Pool kopte een inzet van Jean-Paul Boëtius van de lijn. Het was zijn laatste daad. Kolbeinn Sigthorsson kwam er na de pauze in voor de tegenvallende Pool.

Bas Nijhuis, die voor de elfde maal op rij een duel van Ajax leidde dat niet door de Amsterdammers gewonnen werd, had overigens Kazim-Richards allang van het veld moeten sturen want voor de neus van de arbiter greep, duwde en sloeg de feyenoord-spits tegenstander Niclas Moisander zelfs in het gezicht maar Nijhuis kneep een oogje dicht en liet, zoals bij zoveel momenten, veel te veel doorgaan, veelal in het voordeel van feyenoord.

Ook na rust wonnen de rotterdammers keer op keer de slag op het middenveld. Het was dan ook niet toevallig dat De Boer een extra slot op de deur; Niki Zimling, inbracht. De Deen verving Riechedly Bazoer in de 65e minuut. Ajax kwam prompt in de buurt van een doelpunt. Kenneth Vermeer liet een voorzet van Ricardo van Rhijn los, maar de Ajax-aanval profiteerde niet. In het laatste kwartier liepen de gemoederen af en toe hoog op. Boëtius kreeg geel na een opstootje met Cillessen. Arbiter Bas Nijhuis zag even later geen overtreding toen de doorgebroken feyenoord-aanvaller neerging in duel met Van Rhijn.

Er waren nog twee kansen voor feyenoord maar die hadden beide afgefloten moeten worden. Eerst was er Boetius. Die legde de bal goed terug, maar Kazim rekende er niet op dat hij van een meter voor het doel van Ajax kon raak schieten en scoorde niet. Dit had afgefloten moeten worden omdat Kazim voordat hij vrij aangespeeld werd doelman Cillessen het doel in beukte. Jens Toornstra stond even later buitenspel, maar mocht door en stuitte wederom op Cilessen. Aan de andere kant hield Vermeer Ajax-aanvaller Ricardo Kishna van scoren af. Gescoord werd er ook in de laatste 10 minuten niet. Psv is de lachende derde door het gelijkspel. De eindhovenaren hebben nu 6 punten voorsprong op Ajax en zelfs 14 punten meer dan feyenoord.

Ajax – feyenoord 0-0 (0-0)

Kaarten:
Geel: Kongolo, Boetius (beide feyenoord)

Scheidsrechter: Bas Nijhuis

Opstelling Ajax: Cillessen; Van Rhijn, Van der Hoorn, Moisander, Boilesen (81. Viergever); Bazoer (65. Zimling), Serero, Andersen; Kishna, Milik (46. Sigthórsson), Schöne

Opstelling Feyenoord: Vermeer, Wilkshire, Van Beek, Kongolo, Nelom, El Ahmadi (83/ Vilhena), Immers, Clasie, Toornstra, Kazim, Boetius (88/ Basacikoglu)

Related posts

41 Comments

 1. Veltman

  Wat een slappe vertoning van dit Ajax.. Slechts twee spelers haalden vandaag een voldoende (naar mijn mening) en dat zijn Cillessen en Serero

 2. ajaxpers

  Dit is de tweede keer in 1 seizoen dat ons dit overkomt en dat mag eigenlijk niet. We hebben achterin meer power nodig en op het middenveld goeie reserves.

 3. Afca tino

  Dramatisch waar is de spirit die ze in Qatar hadden!! Wij komen sterker en beter terug. Nog niet gezien afgelopen 2 wedstrijden

 4. bezemsteel

  Jammer maar gelukkig nog goed weggekomen met 1 punt. Snap de wissels van de boer alleen niet zo. Had el ghazi er in gezet ipv viergever er in

  1. fafieanie

   ja dat heb je goed gaat ie viergever erin gooien pfffff daar word ik zo moe van echt ik ben tegen 010 maar de wil om te winnen daar mag dit zwakke ajax nof jaloers op zijn

 5. dathijn26

  Zeg maar gerust een slecht Ajax. Ik heb 90 minuten naar stront gekeken. Hoe is het toch mogelijk dat je na 70 minuten pas het 1ste schot op doel krijgt. Ajax onwaardig en iedereen viel vandaag door de mand. De enige die een voldoende haalden was Serero en Cillessen. Van der Hoorn heeft nu ook wel laten zien dat hij veel te licht is voor dit Ajax. Maakt veel te veel foutjes. Boilesen was ook erg zwak maar dat kan natuurlijk te maken hebben met wedstrijdritme. Schone liet zien dat hij eigenlijk zeer beperkt is wat ik altijd al de hele tijd roep. We missen gewoon een speler die de boel op sleeptouw neemt. Laten we eerst eens op zoek gaan naar zo’n speler. Wat ik nog het meest schrijnend vond was dat de Boer verdedigend wisselde en dus voor de 0-0 ging. Ook Ajax onwaardig naar mijn idee. Maar goed zo kan ik nog wel even doorgaan met negatief lullen maar dan krijg ik iedereen tegen me dus stop ik daar maar mee. Ik wil gewoon even de feiten op tafel leggen want dit was echt afschuwelijk om te zien. Nu 6 punten achter op PSV. Het is nog niet verloren maar na deze wedstrijd is mijn vertrouwen weer een beetje weg. Hopelijk gaan de spelers het tegendeel bewijzen in de komende wedstrijden want 1 ding is zeker, ze moeten winnen in Eindhoven en alle andere wedstrijden ook. Succes jongens!

   1. dathijn26

    Idd die was ook dramatisch maar als ik alle spelers die slecht waren bij naam moet noemen ben ik nog wel even bezig;-)

 6. Ajax4ever

  Ik snap de wissels wel want dat gaf hij van te voren aan. Als we beter zijn kont el Ghazi maar als we minder zijn houdt ik het defensiever

 7. PvL020

  Slechte keuze van FdB met viergever en Zimling , paste zich aan 010 aan! Nooit meer doen

 8. KBouter

  Laat de Boer eens inzien, wat wij al tijden zien, dat onze verdediging Hoofdklasse niveau is.

  Dat Ajax de handen vol heeft aan een Kazim…is te zot voor woorden!!

  1. AFCA my World

   Daar kan je nog niet over oordelen,het is zijn eerste basisplaats,gewoon zenuwen,bovendien als je in een ploeg komt die al langer niet draait is het moeilijk om gelijk een goed niveau te halen,geef het even tijd en het gaat goedkomen!

 9. Misterajax

  Is het nog steeds niet duidelijk dat Ajax versterkingen nodig heeft? Want zo ga je het niet redden!

  1. AFCA my World

   Een vechter een beer en leider ineen in de verdediging graag,maar wie? En wil zo’n iemand komen?

 10. TiGer

  Ajax is (waarschijnlijk) drie punten ontnomen, Kazim gaf 2x een klap, Toornstra en El Ahmadi hadden (optelsom) ook rood moeten hebben en Clasie ook nog geel. Wel slecht gespeeld.

 11. Daandinho

  Er moet een ervaren kracht op het middenveld komen!! Met 2 tieners red je het gewoon niet!! Klaassen en Serero zijn prima maar als er een wegvalt zoals vandaag heb je niks om dat op te vangen… Een Gabri of Davids is echt van essentieel belang voor stabiliteit! Zie El Ahmadi bij 010

 12. nick-afca95

  Heb vandaag gekeken naar de wedstrijd als enige ajacied met 3 kakkies. Stond ik even voor lul met die slappe vertoning zeg. Wat ze missen is dat echt perse willen winnen, je hele ziel en zaligheid in elke actie leggen en keihard knokken voor elke centimeter. Dat is niet alleen bij deze wedstrijd zo maar bij alles alleen kom je er tegen feyenoord niet mee weg en ook niet tegen psv.

 13. Ajacied1999

  Als schone die bal er inschiet zouden we nu anders praten. We hebben een topper nodig eentje die de ballen er wel inschiet

  1. KBouter

   Als Schone die bal erin schiet?……dan stonden we met een beetje pech nog met 1-5 achter.

Comments are closed.