Standbeeldverkiezing KNVB: Van Bronckhorst, Cocu, Bergkamp, Koeman óf De Boer

Standbeeld Bergkamp

De KNVB gaat via een verkiezing onder de Oranje supporters bepalen wie er de grootste international van de voorbije 25 jaar is geweest: Giovanni van Bronckhorst, Phillip Cocu, Dennis Bergkamp, Ronald Koeman of Frank de Boer. Van de winnaar zal een bronzen standbeeld worden gemaakt, dat in de eregalerij van de KNVB in Zeist komt te staan.

Er staan al twaalf beelden in de eregalerij van de KNVB: een van oud-bondscoach Rinus Michels en daarom heen het ‘elftal van de eeuw’, zoals dat in het verleden gekozen werd. Ter ere van het 125-jarig bestaan van de nationale bond wil men nu graag een dertiende beeld toevoegen. De vijf werden genomineerd door een speciale commissie: het voormalig bestuur van de stichting Oranje van de Eeuw. Johan Cruijff gaf leiding aan de werkgroep.

Van het genomineerde kwintet is Bergkamp de enige die al een standbeeld heeft: Arsenal richtte een bronzen beeld voor hem op, als eerbetoon aan zijn fenomenale jaren in Londen. Vanaf wanneer supporters nu kunnen stemmen, is nog niet bekend.

Related posts

17 Comments

 1. afca511

  Frank de boer moet hem krijgen want die heeft meer bereikt dan cocu,van bronckhorts, koeman em bergkamp heeft er al 1 bij arsenal. De boer betekend veel voor het nederlands voetbal 4 x kampioen op rij en het nederlands elftal heeft hij veel caps staan.

 2. SnakeDoc

  Frank de Boer natuurlijk! En daarna nog 10 voor Bergkamp. Cocu moet in de efteling tussen de kabouters gaan staan.

 3. fjonkman

  Ik vind dat beiden er 1 verdienen.. Ze hebben allebei al zoveel toegevoegd aan het Nederlandse voetbal.

 4. Gert

  Helemaal geen standbeeld. Laten ze als ze toch geld willen uitgeven het aan een goed doel geven!

 5. Gert Ajax

  De Boer moet het standbeeld krijgen.Cocu gaat in de nieuwe Pinokkio film spelen daar heeft hij een neusje voor.

Comments are closed.