Stam: ‘Ik was aan het begin van dit seizoen zo goed als rond met AC Milan’

jaap_stam

Het had weinig gescheeld of Jaap Stam was nu geen trainer van Jong Ajax geweest, maar assistent-trainer bij AC Milan. “Het was in een vergevorderd stadium. Het was de bedoeling dat ik in de zomer aan zou sluiten bij Clarence Seedorf,” aldus Stam tegenover Voetbal International. “We hebben een bijeenkomst gehad met Barbara Berlusconi in Amsterdam, telefonisch had ik met directeur Galliani gesproken, de contracten zouden uitgewerkt worden. Daarna kwam Milan de afspraken niet na. Ze gingen de boel vertragen, steeds weer een andere smoes. Het werd duidelijk dat Clarence in een moeilijke positie zat. In diezelfde tijd maakte Ajax duidelijk dat ze me absoluut niet kwijt wilden. Toen heb ik de knoop doorgehakt. Bij Ajax lagen mooie nieuwe uitdagingen en ik wilde me niet langer aan het lijntje laten houden.”

Stam is niet te spreken over de manier waarop Milan met Seedorf omsprong. “Ze hebben echt alles uit de kast gehaald om Seedorf uit Brazilië te halen en hoofdtrainer te maken. Daarna hebben ze hem aan zijn lot overgelaten. Onbegrijpelijk vind ik dat. Ik was graag met Clarence aan de slag gegaan. Maar niet onder deze omstandigheden. Dat begreep hij. Ik heb de juiste keuze gemaakt door bij Ajax te blijven. Ik kan me verder ontwikkelen als trainer bij een prachtige club.”

Bron: VI

Related posts

11 Comments

  1. Velibor

    Mwah laten we niet vergeten dat die zogenaamde ajaxharten heel gauw voor een andere club gaan kloppen zo gauw ze met een zak geld komen.

  2. Velibor

    Van mij mogen ze hem voorzitter maken want iedereen kent hem en hij lult als brugman daar kunnen Rutte en Samson een puntje aan zuigen !

Comments are closed.