Huntelaar: ‘Er moet een klik zijn om als spits te slagen bij Ajax’

1116huntelaar

Ajax hunkert naar een èchte spits die er per seizoen 25-30 in legt. Klaas-Jan Huntelaar, die in Amsterdamse dienst 105 keer scoorde in 136 wedstrijden, heeft zo zijn eigen gedachten over de ‘nummer 9-positie’ bij Ajax. Volgens hem is een goeie spits niet direct ook een goeie spits voor Ajax. “Ik weet niet of het zo is dat het moeilijk is om spits van Ajax te zijn. Het ligt eraan hoe je zelf speelt en hoe het team speelt; die combinatie moet klikken en soms is dat minder.”, aldus Huntelaar tegen Voetbal International.

Volgens Huntelaar ligt het er ook aan wat ‘de focus’ is van een spits. Huntelaar zelf was altijd aan het loeren op een kans om te scoren, terwijl Luis Suárez veel meer ook met andere dingen bezig was. “En hij deed het geweldig. Spits bij Ajax, het moet ook passen, hè. Natuurlijk is kwaliteit belangrijk, dat is een van de belangrijkste voorwaarden om tot scoren te komen”, aldus Huntelaar.

Bron: Voetbal International

Related posts

14 Comments

     1. ajaciedpiet

      Wat ‘leuk’ om te zien dat veel mensen nu kritiek hebben op boilesen, dit had blind eerst ook zelfs eriksen maar het leuke is dat het altijd goed komt! Dus minder zeuren, meer afwachten!

     2. derk3012

      Boilesen is wel goed, aanvallend zelfs heel goed, maar verdedigend moet hij minder nonchalant worden

 1. Ajaxboy12

  Kom gewoon terug en aan de ene kant kan je weer denken kom we halen alle spelers terug maar daar is de eredivisie te zwak voor het is ook niet leuk om elk jaar alles te gaan winnen

Comments are closed.