De Mos oordeelt hard over Veltman: ‘Voor verdedigen heeft hij geen feeling’

Ondanks de 6-0 zege van Oranje gisteren op Letland ziet Aad de Mos de defensie van Oranje nog steeds als een zorgenkindje. De Mos spreekt de hoop uit dat het centrale verdedigingsduo Stefan de Vrij en Bruno Martins Indi zich in de komende maanden goed ontwikkelt want volgens de voormalig trainer van o.a Ajax zijn er weinig alternatieven. Joël Veltman is dat volgens hem in ieder geval zeker niet. “Verdedigen is een vak dat we momenteel niet zo goed beheersen in Nederland”, zegt hij in Studio Voetbal. Hij is geen echte verdediger. Hij kan goed opbouwen, maar voor verdedigen heeft hij geen feeling”.

Bron: StudioVoetbal

Related posts

26 Comments

 1. antonajax

  Nee daarom staat hij in Ajax 1…
  Tuurlijk het was geen sterk optreden van Veltman laatst maar verdedigen kan hij echt wel!

 2. coenie

  …en bovenal: er stonden 3 rechts-poten in de verdediging. Niet dat dit Veltman vrijpleit van zijn fouten, maar wellicht toch wel een puntje van kritiek op diegene die de opstelling maakt!!!

   1. coenie

    Maar vogens mij is Douglas wel een links poot, en genaturaliseerd tot nederlander. Verdedigings-technisch gezien schaal ik hem iets hoger in dan BMI.

 3. gerrykoos

  belachelijk die Aad de Mos, die denkt ook dat hij alles wetend is.
  Daarom was hij ook zo succesvol als trainer toch?
  Tuurlijk Joel ging niet helemaal vrijuit maar om hem voor gehele wanvertoning op te laten draaien, BELACHELIJK!!

 4. Vak420

  Opbouwend vind ik hem juist zwak wordt niet voor niets altijd vrij gelaten door de tegenstanders .

  1. AFCA my World

   Dat hij ooit in het Nederlands elftal is gekomen is al een wonder,of eigenlijk niet van Gaal was/is boos op Ajax en wilde ook eigenlijk geen spelers van Ajax in zijn ploeg hebben,maar ja om Cillissen en Blind kon hij niet heen,en daarom haal je een slechte voetballer als BMI bij de selectie,daarom haalde hij Blind ook vlak voor het eind van de transferperiode weg,en weet hij precies welke jeugdspelers van Ajax de beste zijn om weg te halen!

 5. Velibor

  Hij heeft niet helemaal ongelijk,hij mag best wat meedogenlozer worden en er eens flink inkletsen want net als vd gijp zei vrijdag: ik zou als spits niet onder de indruk zijn van zo eentje.

 6. Moosie

  Veltman was tegen mexico de meest onervaren speler in het centrum, een normaal mens zou juist veltman op zijn eigen positie neer zetten maar die sukkels op de bank dachten daar dan weer anders over..Aad de klos woont in lampengat gaat elke dag naar de snertgang en heeft een afkeer van Ajax dus zijn mening is net zoveel waard als de gemiddelde mening in het eindhovensdagblad goed voor de kattenbak meer niet.Veltman speelde bij vlagen zeer goed tegen barca blijft in de eredivisie met gemak overeind dus met zo een jonge leeftijd nog genoeg ruimte voor verbetering.Hij voetbalt pas een jaar op het hoogste niveau en nu is hij al beter dan de meeste.

 7. Wintor

  Niet te streng zijn voor deze jongen, hij heeft nog niet veel ervaring gewoon een paar jaar wachten en dan piept iedereen wel anders

 8. tothefuture

  Los van of iemand ooit iets gewonnen heeft. Als dat de maatstaf is om iets te mogen zeggen wordt het wel erg stil hier op het forum.

Comments are closed.