Cruijff: ‘Het mooiste is dat ik er na die vijftig jaar nog steeds ben’

Johan Cruijff blikt in zijn wekelijkse column in De Telegraaf terug op zijn debuut bij Ajax, afgelopen weekend precies vijftig jaar geleden. Cruijff weet nog precies hoe hij als 17-jarig knulletje zijn eerste minuten maakte bij de club. ‘Als rechtsbuiten in Groningen tegen GVAV. Het zijn allemaal flitsen die door je hoofd schieten. Dat ik scoorde, maar ook dat ik de bal uit een corner niet voor het doel kon krijgen. Daarnaast is er vooral de herinnering hoe het hele team van Ajax met me bezig was. Zodra ik een schop kreeg, stond iedereen klaar om in te grijpen. Dat is in die eerste jaren altijd zo gebleven. Mooi dat grote voetballers als Henk Groot, Sjaak Swart en vooral Piet Keizer daar zo mee bezig waren. Mooie herinneringen. Maar het mooiste is natuurlijk, dat ik er na die vijftig jaar nog steeds ben.

De legendarische nummer veertien ging ook nog even in op de wedstrijd van Oranje tegen Letland. Nederland won met 6-0 en daar moet iedereen volgens Johan Cruijff ‘gewoon tevreden’ over zijn. ‘Er kan in ieder geval omhoog worden gekeken. “Alleen is er voor de clubcoaches nog veel werk aan de winkel’.De individuele kwaliteit gaf in de Amsterdam ArenA de doorslag, maar Cruijff benadrukt dat sterkere tegenstanders wel raad zullen weten met de zwakke punten van Oranje.

Bron: De Telegraaf

Related posts

4 Comments

  1. Indojood

    Dat vinden wij ook mooi. Zonder Cruijff en Michels waren we een middelmatige club gebleven. We hebben bijna alles aan hen te danken, zonder de anderen zoals Swart, Keizer etc. tekort te willen doen.

  2. tothefuture

    Stond langs de lijn bij Ado-Ajax toen hij bezig was met een veter om zijn sok vast te binden, hij kreeg de bal, ging met de bal an de voet en veter in de hand aan de haal en maakte een werkelijk prachtige goal. De bal ging magnifiek over Ton Thie heen.

Comments are closed.