Hype rond Odegaard compleet; Ook Duitse topclubs sluiten aan in de rij

Dat Ajax interesse had in het Noorse top-talent Martin Odegaard was al langer bekend. Na de Spaanse grootmachten Real Madrid en Barcelona en Engelse interesse van onder andere Liverpool sluiten nu ook de Duitse giganten Bayern Munchen en Borussia Dortmund aan in het inmidels inmense rijtje van clubs die de pas vijftienjarige speler willen inlijven.

Volgens vader en zaakwaarnemer Hans Erik Ödegaard is er sprake van een ware hype rondom zijn zoon. “Bij iedere wedstrijd die hij speelt zitten er wel twintig tot dertig scouts op de tribune”, vertelt Ödegaard senior tegenover het Duitse Bild. Odegaard doorliep vorig jaar al een stage bij Bayern en volgens oud-voetballer Michael Tarnat, inmiddels opleidingscoördinator in München, is de interesse er nog steeds.

“Zijn ontwikkeling is een bevestiging van onze inschatting dat hij een groot talent is. Hij is zeker interessant voor Bayern”, aldus Tarnat. Hoofdtrainer Jürgen Klopp van Dortmund trok de stoute schoenen aan en belde zelf naar Noorwegen. “Hij heeft me zelf gesproken. Klopp vertelde me hoe ze bij Borussia over me denken en welke perspectieven ze me kunnen bieden”, zo laat Ödegaard weten.

Bron: Bild

Klik hier voor alle eerdere berichtgeving over Martin Odegaard

Related posts

13 Comments

  1. thijsAJAX1

   haha dit is totaal anders dan de situatie met eto’o, deze jongen moet nog veel leren en zal niet zo snel een basisplek krijgen bij een hele grote club. bij ajax wel, en bij ajax word je beter opgeleid.

 1. Marcie

  Eigenlijk is dit verschrikkelijk. Laat die jongen eerst groot worden in zijn moederland. Als ie uit de luiers is moeten de grote clubs pas komen

 2. -THE BULLDOG-

  Ik denk dat Ajax weer achter t net vist!!
  Maaaar als het Ajax deze keer wel lukt. Staat Ajax wederom wereldwijd bekend als de beste opleidingsclub voor de jeugd!!! Zodat elke jonge jongen weet dat ze bij Ajax de juiste tussenstap kunnen maken en daardoor een hele grote worden.
  Zou toch fantastisch zijn als we Barca, Real, Liverpool, Munchen en Dortmund aftroeven!!!

 3. nick-afca95

  Zou mooi zijn als zo’n jongen naar Ajax komt. Ik vrees toch echt dat hij gaat kiezen voor dortmund, real, bayern of liverpool. Toch hoop ik dat hij het advies van sommigen aanneemt en naar ajax komt. Hij zal hier veel sneller een kans krijgen dan bij amdere clubs en de jeugdopleiding van Ajax is echt heel goed. Via ajax zal hij uitgroeien tot een grote speler maar ik denk dat wanneer hij voor een grote club kiest we de eerste jaren heel weinig van hem zullen horen.

 4. Emilio4Ajax

  In de noorse krant VG (vg.no) stond op 27 oktober een exclusief interview met Frank de Boer en argumenten om naar Ajax te komen. Er is toen ook een onderzoekje gestart onder de lezers met de vraag waar zij Martin het liefst zien spelen. Meer dan 46 duizend lezers hadden toen geantwoord. 26% voor Ajax de rest volgt op grote afstand…;))

  1. Emilio4Ajax

   André Bergdølmo, die in 2000 naar Ajax kwam en drie jaar bleef, geeft in hetzelfde artikel Frank de Boer gelijk en raad Martin Ødegaard aan om naar Ajax te gaan vanwege de mogelijkheden binnen de club, de academie en de gemiddelde leeftijd van Ajax 1. ;))

Comments are closed.