Cruijff verbaast: ‘Gek, wij trainden vroeger op overtalsituaties’

Ajax won zaterdagavond met 4-0 van FC Dordrecht maar, hoewel de score opliep weliswaar nadat Josimar Lima rood kreeg, had Ajax moeite om van de overtalsituatie te profiteren. “Ineens staat de tegenstander met tien man en ontstaat er een voordeel. Opvallend was dat Ajax en Den Haag daar niet mee wisten om te gaan”, schrijft Johan Cruijff in zijn column in De Telegraaf.

Cruijff constateerde dat Dordt één op één ging spelen en bovendien de aanwezige fysieke kracht goed gebruikte. “Ajax had er geen antwoord op. In de eerste helft kreeg Dordrecht zelfs de beste kansen. Gek, want wij trainden daar vroeger speciaal op”.

Bron: De Telegraaf

Related posts

22 Comments

 1. hansjmn

  Volgens mij trainde de oude garde niet alleen hier op maar ook op rondspelen naar voren toegericht. Nu zie je BV 4gever opkomen en terug spelen. Ik mis duidelijk de begeestering om naar het strafschop gebied te komen! El G is daar duidelijk wel mee bezig! Het is allemaal zo tam dat ik in slaap val bij zo’n wanvertoningen! PSV is wel op de goede. Weg en als we niet oppassen is het dit jaar geen kampioenschap! Ga een gecontroleerd opportune spelen! Anders verlies je ook nog vaste bezoekers in de Arena !

  1. JCruijff

   Ik roep dat hier al sinds het vertrek van Daley. Ik wordt hier soms uitgemaakt als zeurpiet of 010 verrader. Wat een onzin, ik die al 45 jaar bijna alle wedstrijden bezocht. Vroeger naar uitwedstrijden, naar de Europa Cup in het Olympisch Stadion, de Meer, juist ik wordt dan neergezet als iemand die zijn club niet zou steunen, als het even niet lekker loopt. Ik zeg slaap lekker door met z’n allen, kruip in de kont van Frank de Boer en vind alles prima zo. Ik zeg je velen op de tribune de visie van de Boer zat zijn. Dat geprogrammeerde voetbal. Bal ontvangen van. Cillessen, kijken of er iemand vrij staat. En vrijwel direct een breedte pass of een pass naar achter. Positiespel op eigen helft. Proberen Barca na te dien met spelers die niet eens de basis beginselen onder de knie hebben. Belachelijk. Geef ons het Ajax Gezicht Terug, met fris aanvallend voetbal en spektakel voor de goal van de tegenstander. Het is niet om aan te gluren de laatste 3 maanden

   1. tothefuture

    Als je nu eens begint opmerkingen als ” in de kont kruipen van de Boer” weg te laten. Dan heb je de kans dat je opmerkingen een stuk serieuzer overkomen. Als ik dat soort dingen lees heeft je verdere commentaar voor mij geen waarde meer en ben je in mijn ogen geen Ajax supporter. Dat zeg je nl. Niet over mensen laat staan over Ajacieden.

    1. JCruijff

     Idd dat had ik niet moeten schrijven, maar ja je wilt zo graag dat we een goed Ajax zien dat je wel eens uit de bocht vliegt. Mijn excuses daarvoor tothefuture en bedankt dat je mij daarop aanspreekt, gap

     1. tothefuture

      Ik zit klaar met mn vlaggetje en mn toeter aan de lange zijde, in de nok. 🙂 de ploeg is nog heel erg jong maar ik heb er vertrouwen in dat het goed gaat komen ook al duurt het wat lang. Woensdag hoop ik op een mooie wedstrijd maar ja, ik kan ook genieten van Messi en Suarez maar Ajax moet een keer meer scoren 🙂

     2. JCruijff

      Oké ik in vak 420 ter hoogte van de middellijn. Ja jammer dat Suarez met hun meedoet. Als we winnen maken we nog kans op de 2e plek

 2. HURBIE

  Laat de spelers allemaal zo spelen als el Ghazi zaterdag,nu spelen de meeste zo geprogameerd net of ze constant lopen te denken wat moet ik nu ook weer doen

 3. huub

  Ik denk dat dit ook te maken heeft dat Frank de Boer zelf heel erg defensief ingesteld was. Ook hij speelde de bal veel terug op de keeper en achterin rond spelen en dat ziet men nu ook. Dit is overig niet negatief bedoeld.

  1. tothefuture

   Dat is nu net het aparte. Frank moet door Hennie juist in bedwang worden gehouden om niet te aanvallend te spelen. Trouwens onze huidige verdediging mist nog de ervaring om vol op de aanval te spelen. Komen we van een hele koude kermis thuis. Als het achterin beter zit komt aanvalsspel vanzelf. Kost ff tijd maar dat is niet gek. Basis elf van afgelopen weekend was gem. In de 22 jaar. In de tweede helft er zelfs onder. Als je dat beseft zijn de resultaten dus nog niet eens zo slecht.

   1. Gert Ajax

    Hoe weet jij nou weer dat Hennie Frank tegenhoudt om … Je praat net of de hele technische staf jou iedere dag informeert over de gang van zaken bij Ajax.Nog een voorbeeld van lullen om te lullen.

    1. tothefuture

     Als je al het nieuws volgt heb je een paar maanden geledn Frank dit zelf kunnen horen vertellen 🙂 kwestie van opletten en onthouden

 4. Gert Ajax

  Fritz korbach zou gezegd hebben dit is lullen om te lullen!Iedereeen weet dat het vaak moeilijker wordt om doelpunten te maken met een man meer de tegenstander graaft zich in gaat meer verdedigen.Sorry hoor maar ook ik vind dat je het niet overal mee eens hoeft te zijn!Ook ik ben vanaf baby tot mijn dood voor Ajax en dat zal nooit veranderen.

 5. ElSalvador

  Kijk, die jongens zouden meer naar wedstrijden van Real / Barca / Bayern moeten kijken. Met snelheid en lef de tegenstander op eigen helft passeren, vooruit voetballen zeg maar counteren. Zo maken de grote clubs vele goals en winnen. PSV probeert dat ook….Ik snap ook niet dat De Boer hier niet speciaal op traint. De situatie waarin de verdediging wordt overlopen en men met meerdere spelers in het strafschopgebied opduikt. Nu is het rondtikken en laf afwachten. Terwijl ze individueel best de kwaliteiten hebben om met snelheid en lef de tegenstander te passeren. Dus alle jongens goed die video’s van die toppers bekijken, daar leren ze nog wat van.

  1. Hazez

   Hee ik heb zoveel voetbal gezien maar ken net een bal raken dus beetje makkelijk jouw reactie we hebben nog een te jong elftal hoop dat ze el gazi en milik als voorbeeld gaan nemen die gaan er echt voor .

   1. ElSalvador

    Als ze wat harder trainen en lopen, kom je een heel eind. Daar worden ze namelijk goed voor betaald. Ik niet, dus kan het ook niet.

Comments are closed.