‘Suarez wilde kans op titel vergroten door NAC premie te betalen’

Luis Suarez keert woensdag met FC Barcelona terug in de Amsterdam Arena. De aanvaller, die vanwege zijn gedrag, steeds opnieuw onderwerp is van gesprek heeft nu ook zelf een boek geschreven: ‘Crossing the Line-My Story‘ heet het boek van Suarez zelf waar weer interessante dingen instaan. Columnist Daniel Taylor van The Guardian besteedt ook aandacht aan het boek van Suárez en stipt aan dat de winnaarsmentaliteit van de aanvaller ver ging.

De titelrace van seizoen 2009-2010. FC Twente speelt in de laatste speelronde tegen NAC terwlijk Ajax uit speelt tegen NEC. Suarez heeft een plan. De aanvoerder van Ajax stapt op de directie af met de vraag of het misschien een idee is om de spelers van NAC een mooie premie te beloven als zij in ruil Ajax helpen om kampioen te worden? “Nee, nee, nee. Ben je gek, Luis? Doe nooit meer zo’n voorstel. Zulke dingen kunnen we niet maken, hier in Nederland,” luidt de reactie van de toenmalige directie.

Suarez snapt er niks van. “Iedereen ging er wat mij betreft veel te gemakzuchtig mee om,” doet Suarez zijn beklag. Ajax doet wat het moet doen en wint in Nijmegen met 1-4. Maar Twente wint ook; met 0-2 van NAC. De schaal gaat mee naar Enschede.

Related posts

7 Comments

   1. tijmen020

    Ten eerste is het geen omkoping, er wordt namelijk niemand betaald om te verliezen. Er wordt alleen gezorgd voor een stimulatie voor NAC, die anders niets te winnen of verliezen hadden. Ten tweede zegt het iets over zijn winnaarsmentaliteit dat hij zo bezig is met winnen dat hij niet alleen kijkt wat hij er zelf aan kan doen, maar ook wat het team en evt de club er aan kan doen.

 1. YannickBos

  Het is ook gewoon legaal om winnaars premie’s uit te delen. Ik snap echt niet dat NAC hier zo van op kijkt. Als het ervoor zorgt dat de spelers van NAC net een beetje extra motivatie hebben is dat toch alleen maar goed?

 2. Sluk

  Niks mis mee lijkt me. Ik snap de ophef ook niet die er was toen Ajax Excelsior wilde betalen als Excelsior zou winnen van AZ een aantal jaar geleden. betalen zodat een club bewust slechter speelt is dan wel kwalijk, dat is competitie vervalsing, maar betalen om te zorgen dat een club er nog vol op gaat moet gewoon kunnen.

Comments are closed.