‘Ik gun Kenneth alles, maar het liefst schieten we er vier bij hem binnen’

Joël Veltman maakte vorig seizoen de winnende treffer in de Klassieker tussen feyenoord en Ajax. Veltman weet dat hij als Ajacied beter niet naar rotterdam kan gaan. “Mijn vriendin stelde laatst voor om in rotterdam te gaan winkelen. Laten we dat maar niet doen, zei ik”, klinkt het.

Ook in de jeugd waren de wedstrijden tegen feyenoord de belangrijkste wedstrijden van het jaar, vertelt Veltman in gesprek met het Algemeen Dagblad. Veltman zegt dat er bij de onderlinge ontmoetingen beveiliging op Varkenoord liep. “Bij de A-tjes begreep ik dat nog wel, want dat gaan spelers ook voor het eerste uitkomen. Maar bij C-tjes en D-tjes denk je: waar gáát het over?”

Zondag speelt Veltman in De Kuip tegen Kenneth Vermeer, die tot voor kort zijn ploeggenoot was. “Ik gun hem alles, maar het liefst schieten we er vier bij hem binnen. Zelf zou ik nooit naar feyenoord gaan. Ik ben te veel Ajacied.”

Tekst: Voetbalzone

Related posts