‘Niets mis mee als Van Gelder in een Ajax-pyjama wil slapen’

Veel voetbaljournalisten proberen altijd zo neutraal mogelijk te blijven. Toch worden bijvoorbeeld Jack van Gelder en Frits Barend altijd aan Ajax gelinkt. Wilfred Genee, zelf hartstochtelijk fan van SC Cambuur, schreef een column in het Algemeen Dagblad over dit opmerkelijke verschijnsel.

”Toen Cambuur eerder dit jaar in Amsterdam gelijkmaakte tegen Ajax, kukelde ik van vreugde bijna van het ereterras in de Arena. Achter mij merkte burgemeester Van der Laan verbaasd op: ‘Nou mijnheer Genee, u wordt toch geacht objectief te blijven?’ Indachtig Zwiebertje reageerde ik: ‘Natuurlijk burgemeester, maar in het geval van mijn cluppie, gaat me dat echt niet lukken.’ Ieder mens heeft nu eenmaal zijn voorkeuren. Ook journalisten”, benadrukt de presentator van Voetbal International.

”Afgelopen zondag zag ik Jack van Gelder in lichte paniek zijn aanwezigheid in de Arena verklaren (‘Ik was met mijn kleinzoon, mijn zoon kon niet, ik was er echt al jaren niet geweest.’) om toch vooral zijn onafhankelijkheid te benadrukken. Waarschijnlijk uit angst voor een aantal dwazen die daar aanstoot aan kunnen nemen.”

”Maar als Jack graag in een Ajax-pyjama wil slapen, dan is daar toch niets mis mee? Volgens mij doet Frits Barend niet anders. Zoals er bij AD Sportwereld een aantal die-hard NAC-fans werkt, Tom Egbers al Heracles-fan was toen de autocue nog moest worden uitgevonden en Kees Jansma een groot zwak heeft voor ADO Den Haag. Al begrijp ik natuurlijk ook dat laatstgenoemde clubs minder reacties oproepen bij fanatici”, aldus Genee.

Tekst: Voetbalcentraal

Related posts