Van Basten: ‘Ik kom bij AZ in de Dennis Bergkamp-rol’

Marco van Basten is niet langer de hoofdtrainer van AZ. Na een rustperiode van twee weken na hartkloppingen keert Van Basten terug als assistent van Alex Pastoor.

Een paar weken geleden meldde Van Basten zich ziek. De voetbalclub voerde privéproblemen aan en later bleek dat Van Basten last had van hartkloppingen. ‘Ik ben happy dat ik weer terug ben’, zo begint Van Basten, ‘nadat ik drie weken geleden gezondheidsklachten heb gekregen. Ik heb er de voorbije jaren wel vaker last van gehad, maar kon nu ik het niet meer aan. Ik heb thuis over mijn situatie nagedacht. Ik had het hier naar mijn zin, dus waarom weg? Maar wel in een andere rol. Alex wordt vanaf nu eindverantwoordelijke, ik in zijn schaduw. AZ had het daar eerst moeilijk mee, er zaten toch wel wat haken en ogen aan, maar wat mij betreft is het prima zo.’

Van Basten gaat zich helemaal achter Pastoor scharen. Hij gaat ook niet meer de persconferenties doen en ‘verdwijnt’ met onmiddellijke ingang als uithangbord van AZ. Van Basten: ‘Ik kom bij AZ in de Dennis Bergkamp-rol.’

Marco van Basten over zijn hartkloppingen waar hij de laatste jaren last van had. ‘Ik heb van alles gedaan om het te beteugelen, maar dat lukte niet met bijvoorbeeld stresscursussen. Dan kun je twee dingen doen: of ander werk zoeken of je werk anders doen. Dat laatste heb ik nu gedaan.’

Related posts