Lodeweges begrijpt Ajax: ‘Hij kan draaien op een dubbeltje’

Het eerste doelpunt in de Eredivisie is een feit voor Daley Sinkgraven. De middenvelder van sc Heerenveen opende zaterdag in zijn twintigste competitiewedstrijd op het hoogste niveau de score tegen AZ en werd daarmee direct de matchwinner (0-1). De vraag is hoeveel doelpunten voor Heerenveen er nog zullen gaan volgen, want Sinkgraven wordt al gevolgd door Ajax.

De Amsterdammers dachten in de afgelopen transferperiode al na over een bod op de negentienjarige technicus, maar zagen daar nog van af. Mogelijk komt het volgend jaar tot een transfer voor Sinkgraven. Dwight Lodeweges vindt de interesse van Ajax in de middenvelder niet vreemd: “Hij is een jonge, zeer talentvolle speler. En hoe sneller je erbij bent, hoe goedkoper je wordt”, zegt de coach van Heerenveen in De Telegraaf.

“Het is ongelooflijk hoe kort hij kan wenden en keren, en hij ziet alles”, vervolgt Lodeweges. “Hij kan nog draaien op een dubbeltje. Na het vertrek van Hakim Ziyech kan hij meer in de lengteas van het veld komen te spelen, en dan komen zijn kwaliteiten tot zijn recht.” Sinkgraven stond tot dusver tien keer in de basis bij Heerenveen en mocht tien keer invallen.

Tekst: Voetbalzone

Related posts