Muric legt keuze uit: ‘Ajax heeft beste opleiding ter wereld’

Robert Muric maakte deze zomer de veelbesproken transfer van Dinamo Zagreb naar Ajax. De beloftevolle aanvaller kon ook naar Manchester United of Real Madrid, maar legt tegenover AT5 uit dat zijn keuze weloverwogen is.

“Ik kon inderdaad uit veel clubs kiezen, maar Ajax is heel goed in het opleiden van jonge spelers. Kijk maar naar Luis Suárez, Zlatan Ibrahimovic en Daley Blind. Ajax heeft de beste opleiding ter wereld”, aldus Muric (19), die momenteel zijn minuten maakt bij Jong Ajax in de Jupiler League.

De jonge Kroaat heeft zichzelf ten doel gesteld om nog dit seizoen te debuteren in de hoofdmacht. Hij ligt tot medio 2018 vast in de Amsterdam ArenA. “Ik heb nog niet met Frank de Boer gesproken, maar over zeven maanden hoop ik goed genoeg te zijn en dan hoop ik dat hij mij oproept.”

Tekst: Voetbalcentraal

Related posts