De Boer niet ontevreden: ‘Alleen Daley mis je, dat is de enige speler’

Ajax raakte in de transferperiode onder anderen Siem de Jong, Christian Poulsen en Daley Blind kwijt en daar kwamen spelers als Niki Zimling en Nick Viergever voor terug. Trainer Frank de Boer kan nu dan ook de balans opmaken en zegt vooral te balen van het vertrek van Blind. De middenvelder tekende bij Manchester United

De Boer is dan ook niet ontevreden over de transferwindow, zo geeft hij in gesprek met Ajax TV: “Van de jongens die vorig jaar veel gespeeld hebben, is negentig procent er nog. Siem heeft bijna niks gespeeld, dus die kun je eigenlijk wegstrepen. Alleen Daley heeft bijna alles gespeeld. Dus die mis je, dat is de enige speler.”

De coach benadrukt dat de gehele selectie weer een jaar ouder is en dus meer ervaring heeft: “Ik denk dus dat we weer een heel goede mix hebben van ervaren spelers en jong talent.” De Amsterdammers staan na vier speelronden met zes punten op de zevende plaats in de Eredivisie.

Tekst: Voetbalzone

Related posts