Definitieve aanschaf van Zimling kost Ajax twee miljoen euro

Marc Overmars haalde maandagavond Niki Zimling binnen. De 29-jarige Deen werd aangetrokken als opvolger van Daley Blind, die kort tevoren voor 17,5 miljoen euro was verhandeld aan Manchester United. Ajax huurt Zimling voor de rest van het seizoen van FSV Mainz 05 en heeft daarvoor een half miljoen euro neergelegd, weet BILD.

De Duitse krant sprak met Zimlings zaakwaarnemer Christian Heidel en kwam de bedragen te weten, die met de deal gemoeid waren. De late poging van Overmars voor de ervaren Zimling was succesvol, maar kost dus wel 500.000 euro. In ruil daarvoor hoopt Ajax ‘een echte leider’ te hebben aangetrokken, een type Jan Wouters zoals Overmars aangaf.

Als Zimling in de smaak valt in Amsterdam, kan Ajax de huurdeal omzetten in een permanente aankoop. De regerend Nederlands kampioen moet dan twee miljoen euro betalen aan FSV Mainz 05. Die club heeft Zimling nog tot medio 2017 onder contract staan.

Tekst: Voetbalzone

Related posts