Ajax is Dagobert Duck: ‘De club schoffeert de supporters’

Binnen Ajax-kringen is veel kritiek op het zuinige beleid van directeur voetbalzaken Marc Overmars. Grote aankopen blijven uit, terwijl Daley Blind naar Manchester United vertrok en Kenneth Vermeer een contract met Feyenoord ondertekende.

Sjaak Swart heeft zo zijn bedenkingen bij de koers die de clubleiding vaart: ”Geld moet op het veld staan en ik vind dat Ajax op dit moment even te zuinig is”, aldus ‘Mister Ajax’ tegenover AT5. Ronald de Boer is een stuk positiever: ”Ik weet zeker dat ze een plan hebben en dat ze denken dat dit de beste manier is.”

Erik Rezelman, beursanalist van RTL Z, is zeer kritisch op de gang van zaken in de Amsterdam ArenA: ”De club schoffeert de supporters ieder jaar. Je hebt je seizoenkaart betaald en je passe partout gekocht en je denkt: ‘Leuk, Barca komt’. Vorig jaar verkochten ze Christian Eriksen en nu Daley Blind. Het gaat ieder jaar hetzelfde. Ajax is de Dagobert Duck van de beurs. Ze hebben meer dan 100 miljoen in kas. Ze hebben dus net zoveel in kas als dat ze omzet draaien in een jaar. Er is geen enkel Nederlands beursfonds dat dat heeft.”

Tekst:Voetbalcentraal

Related posts