Sigthorsson verlengt contract tot 2016

Vijf minuten voor de loting van de Champions League kreeg Marc Overmars een sms’sje van Andri Sigthorsson: ’Kolbeinn blijft bij Ajax’. Het was het resultaat van het gesprek dat de directeur voetbalzaken eergisteren in Amsterdam met de broer én zaakwaarnemer van de spits voerde.

Nadat er een streep door de naam van de treuzelende Samuel Eto’o was gezet, lieten Frank de Boer en Overmars een waslijst aan aanvallers de revue passeren, maar kwamen zij erachter dat Sigthorsson zo slecht nog niet is. „Wij vinden hem de beste spits voor Ajax”, aldus De Boer, die Overmars snel zag handelen. „Het contract van Sigthorsson tot de zomer van 2015 is met één jaar werd verlengd”, aldus de directeur.

„Kolbeinn heeft een heel goed signaal afgegeven door te willen bijtekenen”, aldus Overmars. „Hij is nu superfit en brandt van ambitie om zijn ware gezicht te laten zien. Hoewel hij vooral afgelopen seizoen veel belangrijke doelpunten heeft gemaakt (tegen onder meer feyenoord (3), psv, FC Twente en Vitesse, red.) heeft hij door alle blessures nooit zijn echte kwaliteiten kunnen tonen. Ik heb er een heel goed gevoel over dat dit zijn jaar gaat worden.”

Related posts