Op volle kracht richting Ajax – Psv

Ajax werkt met een compleet fitte selectie naar de topper tegen psv toe. Frank de Boer miste donderdag tijdens de groepstraining alleen de langdurig uitgeschakelde Viktor Fischer. Na twee zeges op rij kan Ajax de competitiestart komend weekend nog meer glans geven. In een rechtstreeks duel met de huidige medekoploper psv gaat regerend landskampioen Ajax voor de derde competitieoverwinning op rij.

Het duel tussen de huidige nummers 1 en 2 van de Eredivisie wierp donderdag zijn schaduw al een beetje vooruit. In ieder geval voor wat betreft de laatste linie. Alle verdedigers toonden zich stuk voor stuk ijzersterk in verschillende oefeningen waarin de aanvallers het scoren moest worden belet. Ricardo van Rhijn (weer fit na zijn hamstringblessure) en WK-ganger Joël Veltman deden afgelopen zaterdag ritme op bij Jong Ajax en naderen derhalve hun rentree in Ajax 1. Of dat tegen psv geval is, zal nog moeten blijken. Ruben Ligeon en Mike van der Hoorn toonden zich immers waardige vervangers. Ook tijdens de training lieten ze aan Frank de Boer zien wat ze waard zijn.

Het laatste woord was aan Dennis Bergkamp. De voormalige nummer 10 van Ajax, Internazionale en Arsenal liet aan het einde van de training zijn voeten spreken. Uit een piekfijne voorzet van Van Rhijn knalde de 79-voudig international de bal ineens vanuit de lucht in het doel. Een dergelijke combinatie met beide hoofdrolspelers zit er zondag tegen psv niet in. Assistent-coach Bergkamp zit zoals altijd naast De Boer op de bank terwijl het nog de vraag is of Van Rhijn zijn eerste officiële minuten van het nieuwe seizoen kan maken. Op de vraag of hij speelt kan De Boer vrijdagmiddag tijdens de persconferentie al een antwoord geven. Daarna is het woord aan Van Rhijn. Het zou mooi zijn als hij net als Bergkamp met zijn voeten kan spreken.

Bron: Ajax.nl

Related posts