Hoesen koestert geen wrok: ‘Ik kan niets negatiefs over Ajax zeggen’

Danny Hoesen had na zijn Griekse avontuur opties om in het buitenland aan de slag te gaan, maar koos ervoor om Ajax te verruilen voor FC Groningen. Een keuze die hem tot op heden uitstekend bevalt, vertelt de 23-jarige speler in het Algemeen Dagblad.

Met name het gebrek aan vertrouwen in Amsterdam deed Hoesen besluiten in te gaan op de avances van de Groningers. “Ik moest hun eerste spits worden. Mijn beslissing was vervolgens snel gemaakt”, zegt hij. Hij kijkt echter niet met wrok terug op zijn periode in de hoofdstad. “Ik kan niets negatiefs over die club zeggen. Maar een afscheid was voor beide partijen de beste oplossing.”

Dat bleek eigenlijk al in januari, toen Ajax hem verhuurde aan PAOK Saloniki. Naar eigen zeggen had hij vervolgens de mogelijkheid om in het buitenland te blijven. “Maar op mijn leeftijd moet ik veel wedstrijden spelen. En ja, natuurlijk moet ik mijn basisplaats altijd zelf afdwingen, maar bij Groningen heb ik meer kans op speelminuten.”

Tekst: Voetbalzone

Related posts