Hupperts: ‘Ajax is gewaarschuwd; we gaan het ze lastig maken’

Guus Hupperts en Steven Berghuis kijken uit naar de thuiswedstrijd tegen Ajax volgend weekend. Met AZ won het tweetal zaterdagavond met 0-3 van Heracles Almelo, waardoor coach Marco van Basten een prima debuut bij AZ kende in de Eredivisie.

Berghuis was één van de doelpuntenmakers, maar hij denkt dat het tegen Ajax een stuk beter moet. ‘Het is heel fijn dat we spelers voorin hebben die een wedstrijd kunnen openbreken, maar we mogen niet alleen dáárvan afhankelijk zijn. Als team moeten we veel beter opereren in balbezit én bij balverlies. Als je zulke wedstrijden wint, zou je zeggen dat we er goed voor staan. Maar volgende week wacht Ajax, dat wordt nóg interessanter’, aldus Berghuis tegenover FOX Sports.

Hupperts was een stuk meer uitgelaten. De van Roda JC overgekomen buitenspeler scoorde ook en is klaar voor de regerend landskampioen. ‘Ze zijn gewaarschuwd. Ik heb sowieso al veel zin in onze eerste thuiswedstrijd. En dan ook nog eens tegen Ajax. Mooie wedstrijden zijn dat altijd. We gaan het ze lastig maken.’ AZ-Ajax staat voor aanstaande zondag om 12.30 uur op de agenda in Alkmaar.

Bron: FoxSports

Related posts