Alderweireld mag al na een seizoen vertrekken bij Atletico

Toby Alderweireld mag Atlético Madrid al na één seizoen verlaten. Dat schrijft El Mundo Deportivo. De Belgische verdediger werd vorig seizoen voor zeven miljoen euro overgenomen van Ajax en spendeerde het jaar vooral op de reservebank. Atlético wil Alderweireld nu gebruiken om geld vrij te maken voor andere versterkingen.

Alderweireld werd vorig seizoen naar Spanje gehaald als concurrentie voor Diego Godin en Miranda. De Belg slaagde er echter niet in een vaste stek in het elftal van Diego Simeone te veroveren. Bovendien brak José Maria Giménez door bij Atlético en zou hij inmiddels hoger staan in de pikorde dan Alderweireld.

Zodoende zou de oud-Ajacied overbodig zijn geworden bij Atlético. De Spaanse kampioen hoopt de verdediger nog voor het einde van de transferperiode te slijten aan een andere club, zodat men het verdiende geld kan gebruiken voor het aantrekken van een aanvaller. Volgens het Spaanse medium zou Arsenal interesse hebben in Alderweireld.

Tekst: Soccernews

Related posts