Burgemeesters spreken in september over Klassieker met uitpubliek

Amsterdam en Rotterdam gaan in september opnieuw met elkaar om de tafel om te spreken over de Klassieker. Het hoofdonderwerp voor die conversatie zal het uitpubliek tijdens de wedstrijden tussen Ajax en feyenoord zijn.


In 2015 loopt de vijfjarenregeling, waarbij het uitvak verplicht leeg mocht blijven en er dus geen supporters van de tegenpartij aanwezig mochten zijn, af. Nu die vijf jaar bijna voorbij is, gaan alle betrokken partijen volgens het Rotterdams Dagblad opnieuw kijken naar het nut van het langer handhaven van de regeling.

Momenteel ziet het ernaar uit dat ook de komende drie jaar geen uitsupporters worden toegelaten tijdens de Klassieker. Dat omdat Amsterdam na het vuurwerkincident tijdens de bekerfinale tegen PEC Zwolle liet weten de komende drie jaar geen Ajax-fans in De Kuip te willen.

Tekst: Soccernews

Related posts