Mokotjo repliceert De Boer: ‘Ik wil op mijn kwaliteiten gehaald worden’

Kamohelo Mokotjo maakte na afloop van de Johan Cruijff Schaal duidelijk dat hij ‘natuurlijk’ geen ‘nee’ zal zeggen tegen een club als Ajax. De middenvelder van PEC Zwolle hoorde naderhand dat hij bij Ajax een optie is indien Daley Blind eventueel vertrekt, zo zei Frank de Boer. Mokotjo heeft echter geen trek om als vervanger naar de regerend landskampioen te gaan.

“Ik wil niet de vervanger van iemand zijn. Ik wil dat de trainer me op mijn kwaliteiten haalt”, benadrukte Mokotjo in gesprek met RTV Noord-Holland. “Ik wil weten dat de trainer me gebruikt op mijn kwaliteiten.” Dat deed Ronald Koeman in hun gezamenlijke periode bij feyenoord namelijk niet. “Bij feyenoord speelde ik onder Mario Been. En die gaf me veel vertrouwen en zette me op een goede positie. Ronald Koeman deed dat niet en koos voor iemand anders.”

Mokotjo zegt dat er meerdere clubs geïnteresseerd zijn in hem. “Ajax past perfect bij mijn manier van spelen. Maar goed, ik moet gewoon de juiste keuze maken die past bij het invullen van een volgende stap in mijn carrière.” Mokotjo, 23 jaar, heeft in het IJsseldelta Stadion nog een contract tot de zomer van 2016. De Zuid-Afrikaans international geniet voornamelijk belangstelling uit Duitsland.

Tekst: Voetbalzone

Related posts