Groenendijk na vertrek bij Ajax werkloos: ‘Een vreemde gewaarwording’

Alfons Groenendijk was vorig seizoen werkzaam als trainer van Jong Ajax, maar na een bewogen jaar vertrok hij omdat hij een nieuwe uitdaging wilde. De clubs stonden niet bepaald in de rij voor Groenendijk. De man die in het verleden ook werkzaam was als trainer van Willem II en FC Den Bosch zit werkloos thuis en daar snapt hij weinig van.

“Misschien heb ik een paar keer te veel ‘nee’ gezegd. Ik ben een paar afslagen voorbij gereden”, laat Groenendijk weten in gesprek met het Leidsch Dagblad. “Daar had ik een reden voor, maar misschien had ik wat vaker naar mijn vrouw moeten luisteren.” Groenendijk zegt dat hij zich nu aan het oriënteren is op het buitenland.

Volgens de coach zijn er ‘vage contacten’ en gaat hij het zeker proberen. “Nu de voorbereiding is begonnen, heb ik heel vaak de gedachte dat ik op het veld zou moeten staan. Ik ben niet snel in de war, maar dit is iets waar ik nooit eerder mee te maken heb gehad. Het is echt een vreemde gewaarwording.”

Tekst: Voetbalzone

Related posts