Ajax gaat meedenken met Vermeer

Ajax zal zich soepel opstellen als een club zich meldt voor doelman Kenneth Vermeer. De club zullen zich niet vastpinnen aan een bepaalde vraagprijs. Vermeer (28) speelt zijn gehele loopbaan al bij Ajax. Ook de jeugdopleiding doorliep hij in Amsterdam. Afgelopen seizoen verloor hij zijn basisplaats aan Jasper Cillessen, waardoor hij nu weinig uitzicht heeft op speeltijd. Cillessen was tijdens het WK zelfs eerste doelman van het Nederlands elftal.

Het is niet de eerste keer dat Vermeer op de bank zit. Eerst was hij lange tijd tweede keeper achter Maarten Stekelenburg. Marc Overmars zegt mee te werken aan een transfer. “We zullen met hem meedenken over een oplossing. Dat heeft hij verdiend na al zijn goede jaren bij Ajax”, aldus de manager voetbalzaken in gesprek met Voetbal International.

Zondag zal Vermeer echter wel in de basis starten bij de Johan Cruijff Schaal. Cillessen keert namelijk maandag pas terug van vakantie.

Tekst: Elfvoetbal

Related posts