El Ghazi: ‘Ik ben er nog lang niet, dit is nog maar het begin’

In de persoon van Anwar El Ghazi heeft Ajax een nieuw groeibriljantje in huis. De negentienjarige aanvaller is overgeheveld naar de A-selectie en hij krijgt komend seizoen de kans om door te breken in de hoofdmacht. El Ghazi ontwikkelt zich stormachtig, zelf blijft hij er rustig onder.

In de voorbereiding scoort El Ghazi alvast aan de lopende band. “Maar ik wil mezelf geen doelpuntenmachine noemen”, laat hij weten via de officiële kanalen van de Amsterdammers. “Daarvoor heb je een langere reeks nodig, maar het gaat wel heel lekker.” Met een definitieve plek in de selectie, El Ghazi neemt de plek in van de naar Go Ahead Eagles vertrokken Lesly de Sa, is er een droom uitgekomen voor de jongeling.

“De deur is nog niet helemaal opengebroken”, zegt hij zelf. “Dat is pas als ik echt een vaste basisspeler ben, dat is nu het doel. Ik moet constant worden en leren van iemand als Lasse Schöne.”

Tekst: Voetbalzone

Related posts