Juventus verhuurt Bouy voor derde maal, nu aan Panathinaikos

Het wil nog niet vlotten met de loopbaan van Ouasim Bouy. De 21-jarige middenvelder besloot tweeënhalf jaar geleden niet langer te wachten op een kans bij Ajax en vertrok na veel getouwtrek richting Juventus. Zijn zaakwaarnemer Mino Raiola gaf hoog op van het Amsterdamse talent, maar sinds hij arriveerde in Turijn speelde Bouy welgeteld één wedstrijd voor la Vecchia Signora. Nu wordt hij voor het seizoen 2014/15 uitgeleend aan Panathinaikos.

Bouy tekende in januari 2012 een contract voor drieënhalf jaar bij Juventus. Na een paar maanden bij de club te hebben verbleven werd besloten hem te verhuren aan Brescia. Daar speelde Bouy zeventien wedstrijden op het tweede niveau en scoorde hij eenmaal. Het seizoen erop debuteerde hij in december voor Juventus in de Coppa Italia: in januari haalde Bert van Marwijk hem op huurbasis naar Hamburger SV.

De Nederlandse trainer moest echter al vlot weer wijken en dus slonken de kansen van Bouy op speeltijd. Juventus heeft hem voor de komende jaargang niet nodig en stemt in met een uitleenbeurt voor de ex-Ajacied in Griekenland.

Hoofdtrainer Yannis Anasatasiou zegt tegen Voetbal International dat hij blij is met de komst van de middenvelder. Hij noemt hem een groot talent met creativiteit, loopvermogen en inzicht. “Ouasim heeft nog niet getekend, maar in een gesprek heeft hij laten weten graag voor ons te spelen. En ook Juventus is in akkoord. Ik verwacht dat het vandaag of morgen definitief rondkomt”, aldus de trainer. Panathinaikos finishte vorig seizoen als vierde in de Griekse competitie en heeft ook Emir Bajrami, David Mendes da Silva, Danijel Pranjic en Marcus Berg in de selectie rondlopen.

De jeugdinternatonal vertrok tweeënhalf jaar geleden van Ajax naar Juventus, maar speelde sindsdien slechts één wedstrijd voor de club uit Turijn.

Tekst: Voetbalzone

Zie ook eerdere berichten:
29-06-2014: Cesena wil voormalig Ajax-talent Bouy huren van Juventus
12-06-2014: Door Ajax opgeleide Juventus-speler Bouy staat wederom voor verhuur

Related posts