De Boer haalt El Ghazi bij hoofdmacht

Anwar El Ghazi behoort komend seizoen tot de eerste selectie van Ajax. Trainer Frank de Boer heeft het talent overgeheveld uit de jeugdopleiding. El Ghazi (19) kreeg na de trainingsweek in De Lutte te horen dat hij bij de hoofdmacht van Ajax blijft. De aanvaller liet een goede indruk achter tijdens de voorbereiding. El Ghazi scoorde zes keer, waaronder drie treffers tegen SDC Putten. Tegen Real Sociedad vond de jongeling ook het net.

Bij Ajax neemt El Ghazi de plaats in van Lesly de Sa. De buitenspeler wordt door de regerend landskampioen komend seizoen verhuurd aan Go Ahead Eagles. Het vertrek van De Sa biedt voor El Ghazi hoop op speeltijd. De Boer verwacht dat het grote talent zich verder blijft ontwikkelen bij Ajax.

Afgedwongen
“Dat hij een fantastische voetballer is met veel potentie weten we bij Ajax al een tijdje”, zegt de coach van Ajax op de clubsite. “Maar de afgelopen weken op trainingen en in de oefenwedstrijden heeft hij heel nadrukkelijk op de deur geklopt. Het gaat snel met hem en dat heeft hij zelf afgedwongen.”

Ajax speelt zaterdag nog een oefenwedstrijd tegen Benfica, kampioen van Portugal. Volgende week zondagavond staat voor het team van De Boer de eerste officiële wedstrijd van het seizoen op het programma. De hoofdstedelingen spelen in de Amsterdam ArenA tegen bekerwinnaar PEC Zwolle.

Tekst: Goal.com

Related posts