Van der Hoorn ruikt zijn kans: ‘Het ziet ernaar uit dat ik ga spelen’

Mike van der Hoorn wil dit seizoen zijn kans grijpen bij Ajax. Het eerste jaar van de stopper in Amsterdamse dienst viel tegen, maar naar eigen zeggen staat hij er een stuk beter op dan in de zomer van 2013. Toen hij had net de stap gemaakt van FC Utrecht en meldde hij zich bij Ajax na het jeugd-EK met Jong Oranje. “Ik ben verder dan vorig jaar”, vertelt hij in gesprek met Ajax TV.

De 21-jarige stopper zegt veel te hebben geleerd in de twaalf maanden waarin hij onderdeel was van de kampioensformatie van coach Frank de Boer. “In een jaar tijd kun je veel leren. Ik heb sneller leren handelen, en als je een jaar lang traint met die gasten en kampioen wordt, kun je niet achterblijven. Ik voel me fitter dan vorig jaar, dus dat zijn goede voortekens”, aldus Van der Hoorn.

Hij zegt goede hoop te hebben dat hij in de openingsweken van het nieuwe seizoen de kans krijgt om zich te bewijzen in de basiself. Joël Veltman geniet nog van zijn vakantie, Stefano Denswil kende tegen het einde van het vorige seizoen een terugval en de kans bestaat dat Niklas Moisander nog vertrekt. “Ik heb moeten wachten op mijn kans, maar zoals het er nu uitziet ga ik in het begin spelen. Dat zou mijn kans zijn.”

Tekst: Voetbalzone

Related posts