Moisander niet tevreden over spel tegen Achilles’29: We waren slordig, vooral in balverlies

Niklas Moisander behoorde tot de Ajacieden die in De Lutte ruim 75 minuten speelden tegen Achilles ’29. De Finse centrumverdediger blikte na afloop kritisch terug op de magere 1-2-overwinning op de Groesbekers. ,,We waren slordig, vooral in balverlies. Maar als groep gaat het elke week beter’’, aldus Ajax’ captain.

Dat de startende elf Ajacieden 75 wedstrijdminuten zouden maken was vooraf aangekondigd. Het past in de zorgvuldig uitgestippelde voorbereiding op het nieuwe voetbaljaar 2014-2015. De belastbaarheid wordt elk duel, of eigenlijk elke week, opgevoerd. Op 3 augustus wacht Ajax’ de eerste echte krachtmeting van het nieuwe seizoen. In de Amsterdam ArenA strijden kampioen Ajax en bekerwinnaar PEC Zwolle die zondag om de Johan Cruijff Schaal, de eerste officiële prijs van het nieuwe voetbaljaar.

,,Het ging vandaag tegen Achilles moeizaam’’, was Moisander ontevreden over het treffen met de Jupiler League-club. ,,De weersomstandigheden waren lastig, het was vandaag écht warm. Bovendien waren we slordig, vooral in balbezit. We hadden vandaag veel beter moeten spelen.’’ De intensieve trainingsweek in De Lutte had zaterdag ook zijn weerslag op het Amsterdamse spel. Vermoeidheid speelde Ajacieden parten, vond ook de captain. Desgevraagd zag Moisander in Lucas Andersen een spaarzame uitblinker. ,,Hij wordt steeds gevaarlijker. Dat blijkt ook wel uit alle testen en trainingen. Lucas is met zijn snelheid en loopvermogen steeds gevaarlijker. Hij weet zijn snelheid steeds beter te benutten.’’

Moisander: ,,Je zag aan de jongens die tegen Achilles speelden, dat we deze week zwaar hebben getraind. Misschien dat daaruit ook de slordigheid voortkwam. We moeten vooral zuiniger zijn in balbezit.’’ Na de kritische terugblik op Ajax’ eerste oefenduel van deze zaterdag (later volgt in Hardenberg een treffen met Real Sociedad), is het tijd voor een totaalterugblik. Die stemt tevreden. ,,We hebben algemeen gesproken een goede week gehad. Iedereen in deze groep wil zich graag laten zien. Net als Andersen worden meer jonge jongens telkens beter. Dat stemt tevreden. Het ziet er goed uit.’’

Tekst: Ajax.nl

Related posts