‘Van Gaal meldt zich voor Daley Blind’

Zoals de zaakwaarnemer van Daley Blind eerder deze week al voorspelde, zwelt de belangstelling voor zijn cliënt aan. Manchester United heeft zich inmiddels officieel bij Ajax gemeld voor de verdediger, meldt El Mundo Deportivo.

De 24-jarige Blind staat hoog op het verlanglijstje van Louis van Gaal, die de afgelopen jaren bij het Nederlands elftal al zeer succesvol samenwerkte met de Ajacied. De trainer van Manchester United twijfelde aanvankelijk of Blind wel goed genoeg was om in de Europese top te kunnen voetballen, maar raakte tijdens het WK definitief overtuigd van de kwaliteiten van de Nederlander.

Bovendien heeft Blind als groot voordeel dat hij als centrale verdediger, linksback, verdedigende middenvelder en linkshalf uit de voeten kan. Van Gaal heeft bij de clubleiding aangedrongen op de komst van de linkspoot, die een doorlopend contract heeft bij Ajax en daarom de hoofdprijs zal kosten.

Tekst: Voetbalzone

Related posts