Ajax legt talent van het jaar El Mahdioui tot 2016 vast

Ajax is er dinsdag in geslaagd Aschraf el Mahdioui langer aan de club te binden. De middenvelder tekende zijn eerste profcontract en ligt nu tot de zomer van 2016 vast. De achttienjarige El Mahdioui werd vorige maand verkozen tot Talent van het Jaar bij Ajax en er was de club dan ook veel aan gelegen om de jongeling vast te liggen.

Het talent zelf is dolblij met zijn eerste verbintenis. “Dit contract betekent dat Ajax vertrouwen in me heeft. Ik denk dat ik stappen heb gemaakt het afgelopen jaar en hoop dat nu weer te kunnen doen. Ik ben tweebenig, heb een aardige techniek en kan met mijn steekpass iemand vrij voor het doel zetten. Qua lopen en snelheid valt er nog winst te boeken. Daar ben ik sinds oktober vorig jaar hard op aan het trainen.”

Behalve El Mahdioui heeft ook aanvallende middenvelder Django Warmerdam een nieuw contract getekend. “Ik ben ontzettend blij met deze verbintenis. Ik speel sinds mijn zevende bij Ajax en na elf jaar teken ik dit contract; een beloning voor al het harde werken. Ik heb me ontwikkeld de afgelopen jaren en krijg nu de kans me nog verder te ontwikkelen. Komend seizoen wil ik fysiek sterker worden en hoop ik zo snel mogelijk mijn debuut te maken in de Jupiler League. Uiteindelijk wil ik natuurlijk in het eerste van Ajax komen.”

Tekst: Soccernews

Related posts