‘Cillessen heeft alles wat een keeper tegenwoordig behoort te hebben’

Jasper Cillessen moest kort voor de strafschoppenreeks tegen Costa Rica plotseling plaats maken voor Tim Krul, maar zal woensdagavond tegen Argentinië gewoon weer onder de lat staan. Louis van Gaal heeft duidelijk gemaakt dat de keeperswissel en heldenrol van Krul geen gevolgen zal hebben voor de volgende wedstrijd en dat Cillessen eerste keeper blijft. Hij keept dus de halve finale.

Terecht, vindt oud-doelman Hans van Breukelen, die erg onder de indruk is geraakt van de Ajacied. “In mijn ogen belichaamt Jasper het Oranje van nu: hij overtreft alle verwachtingen”, zegt Van Breukelen in Voetbal International. “Dat is bijzonder knap en een bewijs van de sterke ontwikkeling die hij doormaakt. Cillessen heeft alles wat een keeper tegenwoordig behoort te hebben: hij is allround, heeft uitstraling, is stabiel en blijft in de meeste situaties rustig.”

Dat gebeurde ook in de slotfase van het duel met Costa Rica, toen hij Krul al zag warmlopen, maar geconcentreerd bleef en nog een belangrijke redding verrichte. Volgens Van Breukelen tekent dit hoe professioneel de eerste doelman van Oranje is.

Tekst: Voetbalzone

Related posts