Serero verlengt contract tot 2017

Ajax en Thulani Serero hebben overeenstemming bereikt over de verlenging van zijn contract, dat liep tot en met 30 juni 2015. De nieuwe en verbeterde verbintenis gaat met terugwerkende kracht in op 1 juli 2014 en loopt tot en met 30 juni 2017.

Serero werd op 11 april 1990 geboren in Johannesburg, Zuid-Afrika. Hij speelde voor zijn komst naar Amsterdam drie seizoenen voor Ajax Cape Town. Op 7 augustus 2011 maakte de middenvelder zijn debuut in het eerste elftal in de competitiewedstrijd de Graafschap – Ajax (1-4). Tot nu toe speelde hij 61 officiële wedstrijden in het eerste elftal van Ajax, hij scoorde daarin acht doelpunten. ,,Ik ben enorm blij met deze contractverlenging”, aldus de middenvelder. ,,Ik vind het prachtig om hier te spelen. Ajax heeft me de kans gegeven in Europa te voetballen en daar ben ik enorm dankbaar voor. Het was geen moeilijke beslissing om mijn contract te verlengen. De club betekent enorm veel voor me en ik wil het vertrouwen dat ik krijg terugbetalen op het veld.”

De Zuid-Afrikaan, sinds deze week weer in Amsterdam, denkt dat hij nog stappen kan maken de komende jaren. ,,Afgelopen seizoen was nog niet top, ik kan beter. Ik moet meer scoren, meer assists gaan geven.” Frank de Boer ziet dezelfde verbeterpunten. ,,Ik denk dat Thulani vijf, zes doelpunten per seizoen meer kan maken en ook beslissender kan worden met assists.” De hoofdtrainer is vol vertrouwen dat Serero zich verder gaat ontwikkelen. ,,Thulani heeft een heel goed seizoen gedraaid, reuzenstappen gemaakt. Hij heeft een kans gekregen toen Eriksen vertrok en die heeft hij met beide handen aangepakt. Nu is tijd om opnieuw een stap te maken en nog waardevoller te worden voor het team.”

Tekst: Ajax.nl

Related posts