Ajacieden bijna terug van vakantie

Terwijl het Nederlands elftal zich maandag voorbereidt op het laatste WK-groepsduel met Chili, later die dag, hervat het eerste elftal van Ajax vele duizenden kilometers verderop de training. Uiteraard zonder de internationals Daley Blind, Joël Veltman en Jasper Cillessen, die in Brazilië actief zijn. Wel aanwezig zijn onder anderen Siem de Jong en Nicolai Boilesen. Zij gingen afgelopen maandag al aan de slag op de Toekomst.

Ruim acht weken na het behalen van de vierde landstitel op rij staan de technische staf, onder leiding van trainer Frank de Boer, en de spelers aan de vooravond van een nieuwe krachtproef die opnieuw moet leiden naar succes. Met welke selectie dat gebeurt, zal nog lang onzeker blijven, aangezien de transfermarkt tot 1 september is geopend.

Ajax verzekerde zich tot nu toe van de diensten van Nick Viergever, Richairo Zivkovic, Arkadiusz Milik (op huurbasis) en Robert Muric, die overkwamen van respectievelijk AZ, FC Groningen, Bayer Leverkusen en het Kroatische Dinamo Zagreb. Al is laatstgenoemde nog niet speelgerechtigd vanwege een aantal formaliteiten dat nog moeten worden vervuld. Daartegenover staat het vertrek van Bojan Krkic (FC Barcelona) en Christian Poulsen (onbekend) en het tijdelijk stallen van Mickey van der Hart bij Go Ahead Eagles. Bovendien nam Danny Hoesen, na een korte onderbreking bij PAOK Saloniki in Griekenland, definitief de wijk naar FC Groningen.

De spelers van Ajax melden zich maandag beurtelings op de club voor de jaarlijkse intake. Dinsdag staan de eerste twee trainingen op het programma. Woensdagmiddag is de eerste openbare training van het nieuwe seizoen op sportcomplex de Toekomst. De open training begint woensdag om 14:00 uur. Drie dagen later (zaterdag) speelt Ajax de eerste oefenwedstrijd in en tegen SDC Putten, dat afgelopen seizoen in de middenmoot van de Hoofdklasse A eindigde. Dit duel is een kopie van het eerste oefenduel van de vorige jaargang, toen Ajax op de Veluwe met 1-4 zegevierde. Dejan Meleg, Davy Klaassen, Nicolai Boilesen en Jody Lukoki maakten toen de eerste Ajax-treffers van het seizoen.

In de week van maandag 30 juni vertrekt Ajax evenals vorig jaar naar Oostenrijk, waar tevens een oefenwedstrijd tegen FC Wacker Innsbruck op het programma staat. De derde week trainen de Ajacieden weer in eigen huis alvorens zij in week vier naar het traditionele trainingskamp in De Lutte verkassen. Ook daar zullen weer de gebruikelijke oefenwedstrijden plaatsvinden. Het is in elk geval al zeker dat de oefenstage in Twente op zaterdag 19 juli wordt afgesloten met een wedstrijd tegen Real Sociedad uit het Spaanse Baskenland. Deze ontmoeting zal worden gespeeld op sportpark De Boshoek in Hardenberg. De aanvang is 14:30 uur.

Ajax speelt op zondag 3 augustus de eerste officiële wedstrijd van het seizoen tegen FC Zwolle. Deze strijd om de Johan Cruijff Schaal is een herhaling van de bekerfinale, waarin de Amsterdammers met 5-1 onderuit gingen. Hoewel Ricardo van Rhijn nog wel de score opende met een fenomenaal afstandsschot, maakten Ryan Thomas (2x), Guyon Fernandez (2x) en Bram van Polen korte metten met de landskampioen.

Op zondag 10 augustus start Ajax vanaf 14:30 uur in eigen huis de competitie tegen Vitesse. Een week later reizen de Ajacieden af naar Alkmaar voor het uitduel bij AZ. Op 24 augustus is Ajax – psv de eerste topper van het seizoen.

Tekst: Ajax.nl

Related posts