Dijks geniet van terugkeer bij Ajax: ‘Heerlijk om hier weer rond te lopen’

Vers uit de jeugdopleiding debuteerde Mitchell Dijks twee jaar geleden in het eerste van Ajax. Veel verder dan wat invalbeurten kwam het niet, waarna Dijks een jaar op huurbasis uitkwam voor sc Heerenveen. Nu is hij terug, sterker en beter dan twee jaar geleden. ,,Ik ben een heel ander persoon geworden.”

Het is goed om weer terug te zijn op het oude nest. Een opvatting die door veel eerder verhuurde Ajacieden werd gedeeld, en zo ook door Mitchell Dijks. ,,Het is heerlijk om hier weer rond te lopen, het lijkt wel of ik niet weg ben geweest. Het is leuk om alle bekende gezichten hier weer te zien, hier word je zo verwend.”

Zijn jaar bij sc Heerenveen heeft Dijks goed gedaan, zowel binnen als buiten het veld. In Friesland kwam hij tot 27 wedstrijden, een flink hoger aantal dan de negen wedstrijden die hij het jaar daarvoor als Ajacied afwerkte. Ook op persoonlijk vlak is Dijks veranderd: ,,Ik ben een heel ander persoon geworden, heb ook voor het eerst echt op mezelf gewoond. Ik ben een stuk volwassener geworden. Het is natuurlijk heel wat anders dan in Amsterdam. In Heerenveen is het een stuk rustiger, hier in Amsterdam heb je meer prikkels. Maar ik weet nu hoe het is, als ik klaar ben met trainen ga ik nog even in het krachthonk voor mezelf aan de slag en daarna lekker naar huis om wat te slapen. Dat is heel belangrijk voor mij.”

Met een frisse blik kijkt Dijks vooruit naar het komende seizoen. ,,Het is de bedoeling dat ik de concurrentiestrijd aanga met Nicolai Boilesen voor de linksbackpositie. Maar het is natuurlijk ook heel belangrijk om fit en sterk te blijven. Ik ga voor mijn kans.”

Enkele (ex-)Ajacieden die eerder werden verhuurd, schitteren nu op het WK. Daley Blind speelde een half jaar bij FC Groningen en de Belgische internationals Jan Vertonghen en Thomas Vermaelen kwamen één seizoen uit voor RKC Waalwijk. Dijks volgt het WK voor de buis. ,,Ik kijk met vrienden en heb nu af en toe contact met Joël Veltman. Het is sowieso al spannend, maar natuurlijk ook als er spelers mee doen die je erg goed kent.”

Of Dijks eenzelfde pad voor de boeg heeft zal de toekomst moeten uitwijzen. Vast staat dat hij beter en sterker is teruggekeerd uit Heerenveen. Hij weet wat hem te doen staat: ,,Goed trainen, fit blijven en gaan voor die basisplaats.”

Tekst: Ajax.nl

Related posts