Blind van ‘zero’ naar ‘hero’: ‘Maar ik ruil Ajax niet zomaar in’

Daley Blind is niet van plan Ajax deze zomaar te verlaten. Na zijn indrukwekkende optreden tegen Spanje prijkt de naam van Blind op menig verlanglijstje, maar een vertrek is voorlopig niet aan de orde. De verdediger annex middenvelder staat zelfs open voor een contractverlenging.


“Ik zal Ajax niet voor de eerste de beste club inruilen. Ik hoef ook niet zo nodig weg. Als Ajax me langer wil houden, dan valt daar zeker over te praten, maar er zijn wel een paar clubs waar ik over zou nadenken”, aldus de international in gesprek met Helden Online. Blind benadrukt dat geld geen zwaarwegende factor is. “Ik kijk niet naar cashen. Ik kijk in eerste instantie naar de speelwijze en naar mijn speelkansen. Een mooie stad erbij is ook belangrijk. Naar een land als Rusland zal ik niet snel gaan. Ik zit hier goed.”

Blind, die door oud-spits Thierry Henry vrijdag werd aangewezen als Man of the Match, is verantwoordelijk voor een van de opvallendste wederopstandingen in de voetbalwereld. Amper twee jaar terug werd de zoon van Danny Blind nog uitgefloten door het Ajax-publiek, nu is hij de trots van de natie. “Dat uitfluiten deed echt pijn. Ik had de neiging om snel mijn kop te laten hangen. Ik heb een keer of drie met een mental coach gesproken. Ik moest wat losser worden.”

Tekst: Soccernews

Related posts