Trustfull: ‘Ik heb goed nagedacht over mijn vertrek bij Ajax’

Orlando Trustfull heeft in een interview met Ajax TV definitief afscheid genomen van Ajax. De jeugdtrainer verlaat de club, omdat hij zich niet prettig voelt bij de nieuwe werkwijze. Vanaf volgend seizoen zal Ajax rouleren met trainers, die zodoende geen vast team onder hun hoede krijgen.

“Als je vertrekt bij een club als Ajax, dan denk je daar wel goed over na”, vertelt de tweevoudig international. “Dat heb ik gedaan en omdat Ajax op een iets andere manier gaat werken, heb ik besloten dat het voor mijn ontwikkeling en ambitie beter is om deze fantastische club te verlaten.”

Trustfull werd de voorbije jaren kampioen met de A1 en B1 van Ajax. In Amsterdam hecht men echter weinig waarde aan een titel in de jeugd. De individuele ontwikkeling van de spelers staat voorop. “Dat weet iedereen binnen Ajax, een kampioenschap heeft geen prioriteit. Maar als je kampioen kunt worden, moet je daarvoor gaan”, besluit Trustfull, die nog niet weet waar zijn toekomst ligt. “Dat hangt af van de aanbiedingen die ik krijg.”

Tekst: Soccernews

Related posts