Blind na lang seizoen: ‘Eigenlijk nooit last van vermoeidheid’

Daley Blind speelde het afgelopen seizoen 44 duels in dienst van Ajax. Ondanks de vele minuten die de verdediger annex middenvelder maakte, is hij naar eigen zeggen niet vermoeid. Blind vertrekt vrijdag met het Nederlands elftal naar Brazilië, waar hij zijn eerste WK zal spelen.

De Ajacied vertelt in gesprek met Metro dat hij gedurende zijn hele carrière bij Ajax altijd topfit is geweest. “Ik speelde toen in de jeugd van Ajax en op het moment dat ik me weer bij de club meldde, was ik fitter dan toen ik weg ging. We deden niets anders dan de hele zomer voetballen en meedoen met andere buitenactiviteiten op of rond de camping. Rennen, vliegen, altijd in beweging. Een toptijd.”

“Ik zat toen in de C1 bij Wim Kwakman en uit de testen bleek dat ik er conditioneel veel beter voor stond dan voor de zomerstop”, blikt hij terug. Door zijn sterke conditie miste Blind vrijwel geen enkel duel bij Ajax. “Vanwege een schorsing miste ik een wedstrijd en één duel voor het eind waren we al kampioen. De laatste weken trainden we daarom iets rustiger. Toch probeerde ik de echte wedstrijdprikkels te ervaren, al is dat moeilijk te evenaren. Kleine fanatieke partijtjes zijn goed voor je, net als extra loopjes na de reguliere training.”

Tekst: Soccernews

Related posts