‘Michael van Praag in beeld voor opvolging van Blatter’

De UEFA ziet in Michael van Praag een goede kandidaat om Sepp Blatter op te volgen als voorzitter van wereldvoetbalbond FIFA. Dat meldt de BBC. De Europese voetbalbond ziet een vijfde termijn van de inmiddels 78-jarige Blatter niet zitten.

De 66-jarige Van Praag is momenteel de voorzitter van de KNVB en is lid van het FIFA-bestuur. De nieuwe verkiezingen zijn in juni 2015 op een congres in Zürich en Blatter krijgt daar in ieder geval tegenstand van de 55-jarige Jérôme Champagne. Volgens de BBC overweegt de UEFA dus om Van Praag naar voren te schuiven als kandidaat.

De Duitser Wolfgang Niersbach is een andere optie en Michel Platini, de huidige voorzitter van de UEFA, de topfavoriet, maar de Fransman schijnt weinig trek te hebben in de FIFA-baan. Blatter, die sinds 1998 op de hoogste voetbalpost zit en in 2011 voor de vierde keer werd herkozen, wordt bekritiseerd vanwege de toewijzingen van de WK’s van 2018 (Rusland) en 2022 (Qatar).

De geboren Amsterdammer Van Praag was van 1989 tot 2003 de voorzitter van Ajax. In die tijdspanne won de regerend Nederlands landskampioen onder meer de UEFA Cup, Champions League en Wereldbeker voor clubteams. Van Praag was eerder amateurscheidsrechter.

Tekst: Voetbalzone

Related posts