‘Je denkt toch niet dat Ajax in een paar jaar tijd fladderend naar boven gaat?’

Ajax hoopt de komende jaren grote stappen te kunnen maken. Voetbaldirecteur Marc Overmars wijst op het feit dat Ajax geen topspelers meer kan kopen, maar dat de club de topspelers zelf moet gaan opleiden. Ajax had voor dat proces een traject van vijf jaar in gedachten en daar zijn er nu drie van verstreken.

“Over twee jaar hopen we dus dat alles een beetje samenvalt”, laat Overmars optekenen in Ajax Life. “Spelers van zestien jaar oud moeten op hun achttiende of negentiende in het eerste kunnen staan. Geef ons nog even de tijd. Ons proces gaat met vallen en opstaan. Je denkt toch niet dat Ajax in een paar jaar tijd fladderend naar boven gaat? Elke club krijgt tikkies.”

De sportbestuurder trekt de vergelijking richting 1995, toen Ajax met een piepjonge ploeg de Champions League wist te winnen. “Wij hadden in 1995 twee routiniers, Danny Blind en Frank Rijkaard, en negen dartelende hertjes van negentien of twintig. Natuurlijk weet ik ook wel dat we eerder succesvol kunnen zijn in de Europa League. We zitten er dicht tegenaan.”

Tekst: Voetbalzone

Related posts