Blind laatste vraagteken voor Van Gaal

Louis van Gaal heeft de basisopstelling waarmee hij op het WK wil gaan spelen grotendeels klaar. De bondscoach van het Nederlands elftal worstelt alleen nog met de vraag waar hij Daley Blind zal posteren.

‘Op negen posities heb ik het in mijn hoofd, ik moet alleen nog een beslissing nemen die invloed heeft op twee posities’, zei Van Gaal afgelopen maandag cryptisch in het Portugese trainingskamp van Oranje. Later gaf hij toe dat het om Blind gaat. De bondscoach ziet hem in de nationale selectie als beste optie op de linksbackplaats, maar vindt de Ajacied van nature meer een middenvelder.

Indien Blind als linkervleugelverdediger gaat spelen, moet Van Gaal bepalen wie hij naast zekerheidje Nigel de Jong in de controlerende zone op het middenveld posteert. Voor die positie zijn in dat geval Jordy Clasie, Jonathan De Guzman en Leroy Fer kandidaat. Als Blind op het middenveld belandt, gaat Van Gaal op de linksbackpositie kiezen tussen Patrick van Aanholt en Terence Kongolo.

Afgaand op de trainingen in Lagos lijkt de invulling van de voorhoede al te zijn bepaald, met Robin van Persie en Arjen Robben als voorste aanvallers en Wesley Sneijder in hun rug. In het doel lijkt Jasper Cillessen zeker van een basisplaats. Achterin geldt hetzelfde voor Daryl Janmaat, Ron Vlaar, Stefan de Vrij en Bruno Martins Indi.

Tekst: VI.nl

Related posts